Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tre nye redaktører i Dagbladet

- Dette laget representerer faglig tyngde, fornyelse, digital forståelse og operativ styrke, sier Dagbladets sjefredaktør.

NYE REDAKTØRER:  Sigrid Nilsen Hvidsten (37) blir ny kulturredaktør, Geir Ramnefjell (34) blir politisk redaktør og Karine Østtveit (36) Magasin-redaktør. Foto: Lars Eivind Bones
NYE REDAKTØRER: Sigrid Nilsen Hvidsten (37) blir ny kulturredaktør, Geir Ramnefjell (34) blir politisk redaktør og Karine Østtveit (36) Magasin-redaktør. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

(Dagbladet): I høst ble det klart at Marie Simonsen ønsket nye oppgaver, og gir seg som politisk redaktør i Dagbladet etter 12 år i stillingen.

Dagbladets sjefredaktør, John Arne Markussen, har siden jobbet med å finne hennes erstatter.

I dag ble det klart at han gjør flere endringer i redaktørkollegiet.

Nåværende kulturredaktør Geir Ramnefjell (34) tar over redaktøransvaret for Dagbladets politiske stoff, mens Sigrid Nilsen Hvidsten (37) overtar som kulturredaktør.

Egen redaktør for Magasinet Samtidig ble det klart at Karine Østtveit (36) tiltrer i en nyopprettet stilling som redaktør for Magasinet og avisas featurejournalistikk.

Frode Hansen fortsetter som nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder.

- Jeg er meget fornøyd med det nye operative redaktørkollegiet, sier John Arne Markussen.

- Jeg er stolt av at vi klarer å rekruttere alle redaktørene internt. Det er et godt signal — både innad og utad. Vi har veldig mange flinke folk i Dagbladet. Dette laget representerer faglig tyngde, fornyelse, digital forståelse og operativ styrke, sier han.  

Intern rekruttering Geir Ramnefjell tar med seg ansvaret for debattstoffet når han nå blir politisk redaktør, og Markussen forteller at han har stor tro på Ramnefjell som leder.

- Han har løftet oss på kultur og debatt og er en pådriver for det digitale. Som kulturansvarlig er han selv blitt en viktig stemme i norsk offentlighet. Geir har interesse og kapasitet til å ta enda større plass som samfunnsdebattant. Det blir spennende å følge ham i den nye rollen, sier Markussen.

Sigrid Nilsen Hvidsten ledet i sin tid Dagbladet FREDAG, har vært kulturreporter og kommentator, musikkansvarlig og utgavesjef i Magasinet. Markussen mener hun vil markere Dagbladet som et moderne mediehus som vektlegger kulturstoffet

- Hun er et eksempel på Dagbladets evne til å få fram sterke og kunnskapsrike medarbeidere. Sigrids hjemmebane er musikk, men med henne på plass trenger man ikke lure på om vi også vil prioritere litteratur, film, strømmetjenester og teater, sier sjefredaktøren.

Karine Østtveit har vært utgavesjef for Magasinet i litt over ett år. Hun har tidligere vært avdelingsleder for kultur, journalist i flere avdelinger i Dagbladet og seks år i Aftenpostens A-magasinet. Som avdelingsleder i kultur ledet hun an i digitaliseringen av avdelingen.

Markussen karakteriserer henne som en moderne og samlende leder som tenker helhet og er profesjonell i alt hun gjør.

- På kultur var hun helt sentral i å flytte fokus fra papir til det digitale. Hun er en analytisk leder som alltid strekker seg etter å levere på kjerneoppgaven: Godt innhold, sier han.

Klare for jobben De tre nye redaktørene ble presentert under et allmøtet i Dagbladets redaksjon i dag.
De var alle glade, og ivrige til å ta fatt på de nye oppgavene.

- Det er en veldig spennende jobb å gå til, jeg gleder meg, sa Ramnefjell.

Ramnefjell varslet at han kommer til å følge samfunnsutviklingen i vanskeligere tider tett, og samtidig at han vil prege norsk debatt under fanen Dagbladet Meninger.

Sigrid Hvidsten, som for tiden er i mammapermisjon, lovet å bygge videre på den sterke kulturtradisjonen i avisa.

- Nå gleder jeg meg sykt mye til pappaperm! Kulturdekninga i Dagbladet har vært legendarisk i mange år, og er et fyrtårn i Norge. Den har vært infam, uredd og samtidig klok, sa hun og lovet å fortsette i den tradisjonen.

Karine Østtveit fortalte at en jobb i det da nystartede Magasinet var hennes store drøm som journaliststudent. Hun gleder seg nå til å lede drømmeredaksjonen, samt Tema-redaksjonen og Dagbladet Pluss.

- Vi skal skape det jeg er sikker på skal bli Norges beste sted for featurejournalistikk, sa hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media