Tre om Bjørn

Alf R. Jacobsen,

venn:

- Jeg har kjent Bjørn siden tenårene og han har alltid vært den samme. Han var jo også popstjerne og sang og spilte gitar så buksene ramlet av folk. Det er få mennesker som på samme måten har vært i den samme rollen gjennom hele livet som Bjørn har vært. Han har jo også vist en fantastisk utvikling, og han har et sjeldent nærvær som gjør ham helt spesiell i den jobben. Jeg er veldig stolt over å ha kjent ham så lenge. Han kaster glans over oss kvener nordfra på en glimrende måte.

Stein Winge,

kollega:

- Bjørn Sundquist er en av våre toppfolk i sin generasjon. I samarbeid med ham er det en jevnbyrdighet som opptrer, til tross for at det er jeg som skal lede. Hans kraft og fantasi driver ham selv, og også meg, framover, og det oppstår nesten en form for brorskap i arbeidsprosessen. Det er få slike størrelser i hans generasjon, du kan telle dem på en halv hånd. Han graver så dypt i seg selv for å finne sannhetsgehalten i det han gjør og sparer seg aldri.

Sverre Anker Ousdal,

kollega:

- For det første er Bjørn en kjempegod skuespiller. Den energiske, barnslige entusiasmen hans holder ham i gang kveld etter kveld, om det er Morten Skogmus eller en boktrykker hos Ibsen han spiller. Det er alltid en glede å møte ham på scenen. Vi har også spilt i en rekke filmer sammen, men scenemøtene er det man husker best.