Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tre om Eva

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eva Laukøy

Svein Omdal (59), lærer på Gimse Ungdomsskole:

- Det er nesten 30 år siden jeg var lærereren hennes på Melhus. Hun var både oppvakt og beskjeden. Hvis hun skulle vært deltaker i «Fem På», hadde hun vært av den typen som alltid visste svaret, uten å si det høyt. Derimot ville hun hvisket svaret til sidemannen slik at hun kunne fortalt svaret til publikum. Men Eva hadde også et visst markeringsbehov. Jeg glemmer ikke den dagen hun kom på skolen og hadde dekorert den grønne parkasen sin med svarte bandelbånd slik at det sto skrevet over hele ryggen: Creedence Clearwater Revival. Og dette var før pønken kom.

Yngvil Kiran, dommer i «Fem På».

- Vi har aldri vært uenige om poengene vi skal gi til deltakerne. Begge er vi opptatt av å høre hva barna sier og mener at barna er det viktigste. Da behøver ikke programmet så fancy innpakning. Dette er ikke selvsagt i moderne fjernsyn, hvor alt skal gå så fort. Men dette står hun fast på og tar gjerne en diskusjon. Hun er veldig streit, ordentlig og rettferdig. Hvis hun skulle vært programleder i et underholdningsprogram, kunne det vært i Erik Bye-tradisjonen. Av og til fornemmer jeg litt gapskratt - og tenker at denne siden skulle jeg kjent bedre. Tror nok at vi hadde funnet hverandre der.

Grete Holstad, journalist og barndomsvenninne.

- Hun er egentlig ganske pertentlig, men liker å tøyse litt. Hun kan gjøre ting som får meg pinlig berørt, som å sende meg Cupido i julegave og frekke kort og sånn. Før var hun en storkonsument av bøker. Men fordi hun ikke hadde råd til å kjøpe alt hun ville lese, gikk hun i bokhandelen, kjøpte seg bøker som hun leste forsiktig, og byttet senere boka med enda en ny bok. Det er mulig hun driver med det ennå, det vet jeg ikke. Nå har hun tre unger og en arbeidstid som veksler veldig. Det betyr at hun må være strukturert for å få det hele til å henge sammen. Men hun må være ute i frisk luft _ helst hver dag. Hvis ikke ville hun blitt sjuk, tror jeg.