Tre om Knut Th.

Knut Th. Gleditsch

Kåre Arentsen, bakermester og kompis:

- Det er bare glede med Knut. Jeg har kjent ham siden før han fylte 40, og han glir inn i lokalmiljøet her nede. Vi har hatt noen riktig fine fisketurer sammen, og han er en ivrig fisker, ser du. Torsken har ofte ligget på fire- fem kilo. Jeg setter umåtelig stor pris på replikken hans. Og humøret. Og han klarer å prate seg ut av alle slags situasjoner.

Espen Gleditsch, eldstesønn:

- Han koser seg når han kan nyte god rødvin i sine beste venners selskap. Og hvis barnebarna er i nærheten, så er det ekstra stas. Han venta fælt på å bli bestefar, og plutselig løsna det. Nå har han fire, i løpet av fem år. Han har fått det akkurat slik han vil yrkesmessig. Han har tid til venner, familie, hytteliv og litt golfing. Han nyter fritida og har gira ned et par hakk. Han er munnrapp og har alltid en replikk som kommer som et skudd.

Kine Gleditsch, datter:

- Det har vært fint å ha ham som far. Det var ikke så mange TV-kjendiser den gangen han begynte i NRK, så presset ble større på de få som var, men det taklet han veldig fint. Og vi ungene visste ikke av noe annet, så for oss var det naturlig. Han er en litt forsiktig, rolig fyr som verken danser vilt og uhemmet på bordene eller grafser på borddamene. Snill, veldig tålmodig og med stor sans for tekniske innretninger. I sommer har han nok som mål å lære seg å bruke ekkoloddet han kjøpte i fjor, og som er forholdsvis ubrukt. Mobiltelefon fikser han, men data er det verre med. Fatter'n kommer neppe på Internett med det første.