Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tre om Otto:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Otto Jespersen

Jens Brun Pedersen, kollega og «Gunnar» i «Bjarne og Gunnar»:

- Otto er en typisk dårlig venn som bidrar sterkt til at du ikke kommer så skjerpa på jobben dagen etter som du burde. Dessuten, dama kan klage over lukt av hvitløk og andre godsaker dagen etter en avtale med Otto. Det sjefene eller dama imdlertid ikke får med seg, er de konsentrerte, fine og eksistensielle samtalene som har pågått i flere minutter før det hele skjener ut. Han holder avtaler, men det hender det drøyer litt før han kommer. Jeg har kjent ham i 14 år, og vi har aldri kranglet. En herlig mann som ikke henger seg opp i detaljer. Det beste med fagmannen er at han har substans i humoren sin. Dessuten er han både en leken og seriøs familiemann med autoritet.

Charlo Halvorsen, ballkaster og venn:

- Det er overraskende stor forskjell mellom den offentlige Otto og den private. Den private er en svært dannet kulturperson som aller helst vil være hjemme med døtrene sine, lese sine antikvarbøker og høre på barokkmusikk. Han er ingen gorilla som gruslegger byen. Han er morsom å jobbe med - spesielt i den prosessen moroa skal utvikles. Og fortsatt provoserer han. Jeg fikk utskrift fra seertelefonen i går, og han karakteriseres som usmakelig, rystende, rasistisk - og noen nekter å betale lisensen fordi han er på skjermen. Imponerende etter så mange år!

Tordis Aavatsmark, underholdningssjef i NRK:

- Otto er en meget begavet herre. I motsetning til mange av hans skikkelser er han en sjenert type. Ja, han har faktisk en stor porsjon sjenanse. Han har et stort engasjement for det han holder på med. Det sier sitt at han når fram til en gruppe som enkelte tror han herjer med. Otto er en sammensatt fyr med mangfold og dybde som jeg setter stor pris på.