Tre på topp

Midnight Choir måtte helt ned på knærne før de kunne reise seg igjen etter suksess-albumet «Olsen's Lot». Nå kommer oppfølgeren: en brutalt ærlig beretning om erkjennelse.

I et sjeldent åpent intervju i Dagbladet fortalte Midnight Choir om hvordan fylla og rock'n'roll-livet nesten tok knekken på gruppa før medlemmene hentet seg inn igjen.

- Plata bærer preg av at vi har kommet fram til en erkjennelse om hvor vi står i livet, sier låtskriver Atle Bystrøm som selv har karakterisert den skamroste plata «Olsen's Lot» som nærmest suicidal.
- Om den forrige plata var svart, så er denne hvit. «Amsterdam Stranded» oppsummerer hva alt dette dreier seg om. Man må erkjenne at man må stoppe opp før det er mulig å gå videre, sier Bystrøm.

«Amsterdamned»

Albumet er spilt inn i Lisboa, men det ble planlagt i Amsterdam. Den vakre, men belastede byen utgjør selve rammeverket rundt Midnight Choirs dype erkjennelser.

- «Amsterdam Stranded» låter brutalt ærlig. Jeg tror folk må ha noen runder før de kommer inn i grooven, sier Atle Bystrøm oppriktig.

Og selv om ærligheten kan være brutal, er det et særdeles lavmælt midnattskor som kommer til uttrykk denne gangen.

- Dette er ikke noen rock-plate - som den forrige, advarer vokalist Paal Flaata.

- Albumet går stille i dørene. Sistelåta er så mikroskopisk stille at du nærmest må ha volumknappen på ti for å høre den, sier Bystrøm.

I østerled

«Olsen's Lot» ble spilt inn i grunge-hovedstaden Seattle og var grunnleggende amerikansk i lydbilde og produksjon. Nå har Midnight Choir tatt det europeiske alvoret inn over seg med strykere, piano og «et bredt episk anslag», som Atle Bystrøm uttrykker det.

- Amerika ligger bak oss, nå er vi på vei østover, sier bassist Ron Olsen som har funnet ny mening med livet gjennom yoga, og reiser til Østen for å praktisere på nyåret.

Den 12. oktober kommer plata. 24. oktober legger Midnight Choir ut på norgesturné.

<B>GÅR LIKAR NO:</B> Ron Olsen (til venstre) har begynt med yoga. Atle Flaata (i midten) har blitt far, og den begavede låtskriver Atle Bystrøm har begynt å se dagslys igjen.