Tre på topp

Midnight Choir måtte helt ned på knærne før de kunne reise seg igjen etter suksess-albumet «Olsen's Lot». Nå kommer oppfølgeren: en brutalt ærlig beretning om erkjennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et sjeldent åpent intervju i Dagbladet fortalte Midnight Choir om hvordan fylla og rock'n'roll-livet nesten tok knekken på gruppa før medlemmene hentet seg inn igjen.

- Plata bærer preg av at vi har kommet fram til en erkjennelse om hvor vi står i livet, sier låtskriver Atle Bystrøm som selv har karakterisert den skamroste plata «Olsen's Lot» som nærmest suicidal. - Om den forrige plata var svart, så er denne hvit. «Amsterdam Stranded» oppsummerer hva alt dette dreier seg om. Man må erkjenne at man må stoppe opp før det er mulig å gå videre, sier Bystrøm.

«Amsterdamned»

Albumet er spilt inn i Lisboa, men det ble planlagt i Amsterdam. Den vakre, men belastede byen utgjør selve rammeverket rundt Midnight Choirs dype erkjennelser.

- «Amsterdam Stranded» låter brutalt ærlig. Jeg tror folk må ha noen runder før de kommer inn i grooven, sier Atle Bystrøm oppriktig.

Og selv om ærligheten kan være brutal, er det et særdeles lavmælt midnattskor som kommer til uttrykk denne gangen.

- Dette er ikke noen rock-plate - som den forrige, advarer vokalist Paal Flaata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer