Tre personer falt ned i kjempekrater

Store deler av vei raste ut - 15 meter dypt krater. Politiet venter på lavinehund som skal søke etter mennesker.

(Dagbladet.no): Politiet ved Rogaland politidistrikt fikk melding 17.56 om at det er gått et ras i Stavanger sentrum like ved tinghuset.

Foreløpig er det uklart om noen er skadd i jordmassene men tre personer falt ned i hullet. Politiet søker i jordmassene etter flere personer.

Det er uklart om det er fare for at hus kan rase sammen.

- Det er for tidlig å si noe om omfanget og om noen er sperret inne i raset. Vi har ikke fått tilbakemeldinger fra mannskapene der ennå, sier operasjonsleder Geir Gjesdal til Dagbladet.no.

Hørte smell

- Vi hørte et kjempesmell ti på seks, og så så vi at halve veien var rast ut, sier Åsbjørn Kvame, som jobber på en frisørsalong i nærheten.

- Det har sprengt nokså hardt her de to siste dagene, forteller Kvame til Dagbladet.no.

I tillegg har det regnet mye i det siste.

 15 METER DYPT: Husene står på kanten av det enorme krateret ved Tinghuset i Stavanger. Tre falt ned i. MMS-foto: Erling Hægeland
15 METER DYPT: Husene står på kanten av det enorme krateret ved Tinghuset i Stavanger. Tre falt ned i. MMS-foto: Erling Hægeland Vis mer

Han forteller at tre personer falt ned i da veien raste ut. Ifølge Stavanger Aftenblad, ble en av disse lettere skadd og er sendt til sykehus.

Raset skjedde i forbindelse med byggearbeid i sentrum. 

Landet på hylle

De tre personene skal ha vært tilfeldig passerende og var på vei enten inn eller ut av en container som brukes til gjennomgang for gående og syklister. Denne containeren har ramlet ned i hullet. En av de forbipasserende var syklist, og havnet på en hylle 2,5 meter ned i krateret.

Gjesdal opplyser at politiet har alle tilgjengelige mannskaper i området på rasstedet. Politiet venter på lavinehund som skal søke etter mennesker.

Trafikken inn til Bergelandsgate i sentrum av Stavanger er sperret av.

Dagbladet.no kommer med mer.

Tre personer falt ned i kjempekrater