Tre ting på en gang

Hva er vel en ny Harry Potter-film uten medfølgende spill? Electronic Arts er blitt rent dyktige til å dra spillerne inn i Harry, Ronny og Hermines verden, og denne gangen gjør de jobben sin så det suser.

Som i filmen er Harry bekymret over at Sirius Svaart har rømt fra trollmannsfengselet i Azkaban, og det tredje året på Galtvort ser ut til å bli en mørk affære.

Det nye i år, for alle de tre versjonene av spillet, er at du får styre både Harry, Ronny og Hermine- løst på forskjellig vis. PC-versjonen av spillet er klart beregnet på de yngste Harry Potter-fansene, her er utfordringene relativt enkle.

Du styrer kun ved hjelp av piltastene, og kaster formler og hopper ved hjelp av musen.

Hvilke formler som kastes avgjøres automatisk av spillet, og det hele blir en lite utfordrende og strengt filmatisk affære som nok likevel vil underholde de minste spillerne.

<> PC og Gameboy Advance <> PC:Gameboy Advance:

Konsollversjonene er derimot mer egnet for eldre spillere. Du har full kontroll over hvilke formler du vil bruke, og oppgavene er ofte kløktige og rett fram tøffe.

Her er dessuten byttingen mellom figurene en vesentlig del av spillet, du må bruke Harry, Hermine og Ronny til å løse forskjellige oppgaver, avhengig av deres egenskaper.

GameBoy Advance-spillet er en godt gjennomført og rollespillaktig affære. Du ser figurene skrått ovenfra, og slåssingen mot diverse monstere er turbasert.

Alle spillene, med unntak av GBA-versjonen, er svært godt presentert i norsk språkdrakt, med flinke skuespillere bak stemmene.

Verdt å merke seg er dessuten at noen av versjonene har forskjellige tilleggsegenskaper og minispill, PlayStation2-versjonen har blant annet støtte for EyeToy, mens GameCube- og GBA-versjonene kan kobles opp mot hverandre.