Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Tre unger har ikke foreldrene sine lenger. De var på festen vår.»

Festivalsjefen erstattet Turboneger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KVINESDAL (Dagbladet.no): Festivalsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt gikk selv på scena natt til søndag og holdt en minnekonsert for de to døde. Nå vil han gi sin oppmerksomhet til de åtte overlevende.

- Da Motörhead starta konserten med ett minutts stillhet, reiste alle hårene seg på kroppen min. Følelsen av å ha ett av verdens største band på festivalen din, samtidig som noe så forferdelig har skjedd, er bare ubeskrivelig, sier festivalsjef Kjell Arne Aamodt til Dagbladet.no.

Kaos
Han var på vei ned til festivalområdet da han så ambulanser og helikopter.

- Jeg fikk en telefon der jeg fikk vite hva som hadde skjedd, og da stivna jeg helt, sier Aamodt.

Timene etterpå var kaotiske. Da meldingen om at Turboneger avlyste kom, kom også spørsmålet: Hva fyller vi tomrommet med?

- Det var en veldig tung avgjørelse å ta. Jeg var redd for at folk skulle tenke at festivalsjefen utnytter situasjonen og spiller selv. Men vi gjorde det til en hyllestkonsert, og det ble en verdig avslutning, sier Aamodt, som tok med seg sitt band Heatseekers på scenen.

Vil snakke med overlevende
Etterpå var han helt tom.

- Det hele var veldig absurd, sier Aamodt.

ERSTATTET TURBONEGER: Festivalsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt og bandet hans Heatseekers erstattet Turboneger etter at de valgte å avlyse konserten etter tragedien på Norway Rock Festival i går kveld. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
ERSTATTET TURBONEGER: Festivalsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt og bandet hans Heatseekers erstattet Turboneger etter at de valgte å avlyse konserten etter tragedien på Norway Rock Festival i går kveld. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Festivalsjefen garanterer at det også blir Norway Rock Festival i Kvinesdal neste år, men det er for tidlig å begynne å tenke på nå.

- Først og fremst går våre tanker nå til de pårørende. Tre unger har ikke foreldrene sine lenger. De var på festen vår. Det er veldig tungt, sier Aamodt, som forteller at festivalen skal opprette et minnefond for de tre barna som har mistet foreldrene sine.

Samtidig sier han at festivalen vil ta kontakt med de åtte personene som overlevde den tragiske natta i bussen.

- Vi vil gjøre noe for de overlevende. I første omgang har jeg lyst til å treffe dem for å få snakka med dem, sier «Kelly».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!