Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tre vinnerforslag om nytt vikingtidsmuseum

Vinnere av designkonkurransen om nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo ble offentliggjort i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naust - AART Architects, JAJA ARCHITECTS i samarbeid med Coast Studio og Favn - Arkitekturfabrikken er vinnere av designkonkurransen om nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo.

De tre vinnerforslagene skal Statsbygg arbeide videre med.

Hele 111 bidrag har konkurrert i Statsbyggs åpne plan- og designkonkurranse om det nye vikingtidsmuseet.

1. plass "Naust" av AART Architects
2. plass "Vikingetiden på ny" av JAJA Architects/Coast Studio
3. plass "Favn" av Arkitekturfabrikken

- Forslagene til nytt Vikingtidsmuseum er en svært viktig milepæl på veien mot et nytt moderne museumsbygg. Med et nytt Vikingtidsmuseum får publikum oppleve Norges viktigste bidrag til verdensarven i en mye bedre ramme, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen.

- En større fortelling Førsteplassen i konkurransen går til danske AART architects for bidraget «Naust», mens andreplassen går til JA JA Architects i samarbeid med Coast studio for «Vikingtiden på ny». Tredjeplassen går til konseptet «Favn» av Arkitekturfabrikken i Trondheim.

- Vinnerutkastene åpner for at vikingskipene kan bli en større fortelling om vikingtiden. De sørger for at vikingtidssamlingen kan sikres for ettertiden, og gir et større publikum bedre mulighet til å oppleve denne fantastiske kulturarven, sier direktør Håkon Glørstad ved Kulturhistorisk museum.

Tre ganger så stort Arealrammen for prosjektet er på 13.000 kvadratmeter, hvorav 9.300 kvadratmeter er nybygg. Det nye museet vil bli tre ganger så stort som det eksisterende Vikingskiphuset.

Statsbyggs utviklingsdirektør Bjørne Grimsrud har ledet den ni personer store juryen som har vurdert de innkomne bidragene, som ble anonymisert for at juryeringen skulle bli rettferdig.

(NTB)

FAVORITT:  Naust - AART Architects er utpekt som favoritt til å vinne av designkonkurransen om nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo.
FAVORITT: Naust - AART Architects er utpekt som favoritt til å vinne av designkonkurransen om nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo. Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!