Tredje Elling-film neste år

Filmprodusent Dag Alveberg har bestemt seg. Elling-film nummer tre lages i 2004.

10. oktober har «Mors Elling», den andre filmen om Elling, Norges-premiere. Men allerede denne uka tok produsent i produksjonsselskapet Maipo, Dag Alveberg, beslutningen om å produsere den siste filmen i trilogien om Elling.

- Vi lager den tredje og siste filmen neste år. Den får premiere i februar 2005, sier Alveberg.

Samme skuespillere

I film nummer tre, som er basert på Ingvar Ambjørnsens bok «Elsk meg i morgen», er alle skuespillerne fra den første filmen tilbake. Filmen kommer til å få samme tittel som boka.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe med alle sammen igjen, sier Alveberg, som ikke helt vet når innspillingen kommer i gang. Han har ennå ikke funnet regissør til filmen, men det blir sannsynligvis ingen av dem som har laget film nummer en og to, fordi hver enkelt film skal ha sitt eget uttrykk og stå på egne bein.

Når løvet kommer

Filmmanuset er skrevet av den erfarne Åse Vikene, som har jobbet mange år i NRKs dramaavdeling. Hun har blant annet skrevet tv-manuset til «Sejer»-serien. Ingvar Ambjørnsen selv har ingenting med filmmanuset å gjøre. Men han holdes løpende orientert, ifølge Alveberg.

- Jeg har akkurat snakket med skuespillerne som har lest manus. Alle har virkelig lyst til å gjøre denne siste filmen, og særlig Per Chr. Ellefsen har vært veldig engasjert i at vi skal få laget alle tre. Men det er litt usikkert når vi kommer i gang. Sven Nordin har mye å gjøre det neste året. Men dette er ingen sommerfilm. Så enten starter vi før løvet kommer, eller så blir det når det har falt, sier Alveberg.

Tredje Elling-film neste år

Ikke «feel-good»

Han vil ikke karakterisere den tredje og siste filmen om Elling som noen «feel-good»-film, slik den første filmen var.

- Verken «Mors Elling» eller «Elsk meg i morgen» blir det. Dette er mer drama. Men vi håper selvsagt at vi klarer å dra publikum til kinosalen også med disse filmene, sier Alveberg.

Den første filmen er en av de største norske kinosuksessene noensinne, og genererte millioninntekter både i Norge og på kino i andre land.

Selvstendige historier

Alveberg er ikke redd for å bli beskyldt for å melke Elling-figuren til siste dråpe med en film nummer tre.

- Dette er tre selvstendige historier som hver for seg representerer seg selv, sier han.

Men han håper jo at folk vil se filmene, selv om han innser at det kan bli vanskelig å slå den første Elling-filmen, sett av rundt 800000 på kino bare i Norge.

- Dette er en sånn ting man opplever én gang i livet. Men vi har et mål om at 400000 skal se film nummer to, så får vi se hvor mange som henger med til den siste.

Prislappen på den siste filmen blir som de to foregående, rundt 15- 16 millioner, ifølge Alveberg.

Millioninntekter

På grunn av inntektene fra film nummer en fikk Alveberg og Maipo solide inntekter.

- Ja, vi tjente mye på den første filmen, og det er klart at det var fryktelig moro. Men samtidig har mange av disse pengene blitt pløyd tilbake til selskapet, slik at vi har kunnet utvikle andre prosjekter. Den første Elling-filmen har vært en vesentlig bidragsyter, sier Alveberg, som også produserte «Jonny Vang», som hadde premiere i vår. Mandag starter innspillingen av «Den misunnelig frisør» i filmparken på Jar, og så braker det løs med premiere på «Mors Elling». Men selv om Dag Alveberg gleder seg til å lage den siste filmen, er det også helt greit når Elling-filmene er i mål.

- Jeg har jo levd med dette i mange år nå, og på mange måter blitt litt Mr. Elling. Akkurat det gleder jeg meg til å bli ferdig med, ler han.

ALT KLART: Filmprodusent Dag Alveberg har endelig bestemt seg for at film nummer tre om Elling , «Elsk meg i morgen», skal lages i løpet av neste år. Filmen får premiere i februar 2005.
GJENFORENES: I film nummer tre om Elling spiller Sven Nordin igjen Kjell Bjarne og Per Chr. Ellefsen fortsetter som Elling.