Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tredje finalerunde i «Idol»

Vi anmelder låt for låt.

ÅTTE SKAL BLI SYV: Hvem trekker det korteste strået i den tredje finalerunden av «Idol». Foto: Thomas Reisæter/ Tv2
ÅTTE SKAL BLI SYV: Hvem trekker det korteste strået i den tredje finalerunden av «Idol». Foto: Thomas Reisæter/ Tv2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IDOL: I kveld skal deltakerne i ilden med nummer 1-hits. Den som trakk det korteste strået under kveldens finalerunde var Tessa Klokkerud Odden.

UTE AV «IDOL»: Tessa nådde ikke opp i kveldens runde og måtte forlate «Idol». Foto: Thomas Reisæter / TV2
UTE AV «IDOL»: Tessa nådde ikke opp i kveldens runde og måtte forlate «Idol». Foto: Thomas Reisæter / TV2 Vis mer

Marta Elise Klungsøyr (16) synger «Chasing Pavements» av Adele
Marta viser igjen at hun har en fortryllende vakker stemme. Langt fra de kraftfulle høydene Adele gjerne varter opp med, men den yndige klangen hennes passer låten fint. Det kler henne å være nedpå, samtidig så virker hun endelig trygg og rolig på scenen. Det eneste som mangler er hakket mer nerve, men hun er på rett vei.

FORTRYLLENDE: Marta tolket Adele på sitt yndige vis. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2
FORTRYLLENDE: Marta tolket Adele på sitt yndige vis. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2 Vis mer

Sigmund Ledaal (17) synger «7 Years» av Lukas Graham
Han har en varm og komfortabel tone, Sigmund. Den passer på sett og vis godt til å tolke det danske fenomenet Lukas Graham. Dessverre så mister han kjapt tråden og sliter med å finne frem i låten igjen, noe som preger resten av fremførelsen. Han er sånn noenlunde på plass i finalen, men totelopplevelsen blir en tanke rotete.

COMEBACK: Ingeborg slet forrige gang, men i dag fant hun tilbake til godformen. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2
COMEBACK: Ingeborg slet forrige gang, men i dag fant hun tilbake til godformen. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2 Vis mer

Ingeborg Fosse (16) synger «Faded» av Alan Walker
Puh, godt å ha Ingeborg tlbake igjen etter fadesen i forrige runde. Og for et comeback! Hun må gjerne være den yngste i konkurransen, men det er få av de andre deltakerne som har samme autoritet som henne når hun finner flyten. Det enkle er alltid det beste for Ingeborg og her treffer hun til fulle med sine minimalistiske og smakfulle fraseringer. Kanskje hun til og med får en telefon fra bysgutten, Alan Walker?

PIANOMANN: Marius holder seg i sitt rette element. Men kanskje han skulle utfordret seg selv litt mer snart? Foto: Thomas Reisæter / Tv2
PIANOMANN: Marius holder seg i sitt rette element. Men kanskje han skulle utfordret seg selv litt mer snart? Foto: Thomas Reisæter / Tv2 Vis mer

Tessa Klokkerud Odden (17) synger «Rather Be» av Clean Bandit feat. Jess Glynne
Tessa har ikke helt dagen i dag. Kanskje hun har tatt seg vann over hodet med låtvalget? Hun sliter med å finne flyten både tonalt og fraseringsmessig. De faktorene gjør nok sitt for at hun stresser seg gjennom det og det bærer sangen hennes preg av. Så synd, for stemmen hennes er jo så fin og karaktersterk.

CROONER: Ola var crooner for en kveld. Det kler ham. Foto: Thomas Reisæter / Tv2
CROONER: Ola var crooner for en kveld. Det kler ham. Foto: Thomas Reisæter / Tv2 Vis mer

Norah Benatia (19) synger «Lady Marmalade» av LaBelle
Det er ikke den artigste låten Norah har valgt å synge i kveld. Den er ganske velprøvd opp gjennom årene, og inviterer ellers til en noe anmassende vokalakrobatikk. Når det er sagt, så klarer Norah å holde seg på riktig side. At hun har stålkontroll hele veien og kan tillate seg å leke litt ekstra med detaljene, sier noe om hvor dyktig sanger hun er. Det ser heller ikke ut som om hun synes det er spesielt vanskelig der hun smiler lurt til hele verden. Den mangler dog litt Norah-magi, selv om det er en suveren gjennomkjøring.

Victoria K. Andersen (16) synger «Måndagsbarn» av Veronica Maggio
Det er ikke en lett låt til få til å svinge, dette. Det er de små detaljene som avgjør om låten får det løftet den trenger for å livne til. Victoria synger fint, men det blir ikke så veldig mye mer enn nettopp det. Helhetsinntrykket er at det blir litt vel pludrete og identitetfattig, rett og slett.

Marius Samuelsen (18) synger «Paradise» av Coldplay
Det er ikke så lett å krangle med Marius, han er litt for god til å finne noe å ta han på. Målt opp mot Marius-standard dog, er ikke «Paradise» det sprekeste han har gjort i «Idol». Det blir litt gamle kunster om igjen. Men bevares, Magnus vet hvordan han skal ta både publikum i salen og TV-seerne. Men i og med at han er så suveren teknisk, hadde det vært moro å høre han gjøre noe litt utenfor boksen.

Ola Reistad (17) synger «I'm Not The Only One» av Sam Smith
Der satt den. Ola kvitterer ut med hans beste prestasjon i «Idol» så langt. Stoband og soul kler Ola som hånd i hanske. Stemmen er myk som fløyel og fraseringene elegante. Og han gjør det hele med det nødvendige glimtet i øyet og en tilbakelent kulhet. Mer komplisert trenger det ikke være. Da er det bare holde på den tanken og fortsette å levere like bra varer. Da kan Ola komme langt i konkurransen.

Hele Norges coronakart