Treffer blinken på sjette forsøk

Modningsprosessen tok lang tid, men Vidar Vang har levert sitt beste album.

LUNT OG VAKKERT: Gitarist, vokalist og låtskriver Vidar Vang fra Bjerkvik i Nordland har vært i studio med Cato Thomassen, og resultatet er et neddempet album med vakker musikk. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
LUNT OG VAKKERT: Gitarist, vokalist og låtskriver Vidar Vang fra Bjerkvik i Nordland har vært i studio med Cato Thomassen, og resultatet er et neddempet album med vakker musikk. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Sidewalk Silhouettes» startet allerede for ti år siden, da Vidar Vang (35) spilte inn sitt andre album, Spellemann-nominerte «Rodeo», med Cato «Salsa» Thomassen og Seasick Steve som produsenter.

Vang spilte noen ideer til låter, vers og strofer for Thomassen, og de ble enige om at det skulle bli ei plate. Et annerledes album.

Siden har Vang gitt ut tre flotte album — men til tross for mange gode låter har det ofte vært noe, et eller annet, å trekke. Terningen har ofte landet på den trygge fireren.

Flere lag I 12 år har han jobbet og jobbet, reist rundt og spilt på små steder, gjerne i hans eget Nord-Norge og ofte alene. Han var en av norsksatsingene til EMI i 2001, men har aldri oppnådd det kommersielle gjennombruddet han har fortjent.

Det er ikke sikkert han får det med album nummer seks heller, til det er det nok for lavmælt og spesielt.

Men for ei plate det er blitt!

Det tok altså åtte år før Vang og Thomassen gikk i studio, og enda vel et år før albumet er en realitet. Vang tyr med andre ord ikke til lettvinte løsninger, sjøl om det kanskje kan virke sånn. Utgangspunktet er nemlig bare to dager i studio — før de to herrene nennsomt har «kledd på» de akustiske, nedstrippede låtene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer