Treffer i USA

Unge og gamle strømmer til Sondre Lerches konserter i USA. Og mellom konsertene jobber han med ny plate i New York.

NEW YORK (Dagbladet): Lerche vrir seg på stolen når han får spørsmål om bakgrunnen for USA-suksessen.

- Det er umulig å svare på uten å virke klysete, men jeg er stolt av at publikum liker musikken min.

Han ser forbausende frisk ut, tatt i betraktning at han reiste fra Toronto klokka fem om morgenen, har brukt hele dagen i platestudio på Times Square og skal spille på Bowery Ballroom om noen timer.

Unge og gamle

Sondre Lerche er omtalt som den «gutte-pene norske sangeren og låtskriveren som får det til. Forbannet fyr», i siste utgave av bladet Time Out. Han blir litt sjenert når det leses opp.

- Jo da, jeg synes det er så fint å få spille her. Publikum er så stort og variert, du vet aldri hvem som kommer. Unge og gamle om hverandre kommer på konsertene mine.

- Hvilken av låtene dine blir best mottatt?

- Det er ganske morsomt å registrere. Sangen «Modern Nature» er et forsøk på å lage en låt i stil med den amerikanske musikktradisjonen fra Broadway, med Cole Porter, Irving Berlin og George Gershwin. Akkurat den får ekstra respons her i USA. Kanskje den vekker til live en slags musikalsk arv, ikke vet jeg. Den er egentlig en duett, men jeg synger alene. Da jeg spilte i Toronto, falt jentene i publikum inn på helt riktig sted, det var en inspirerende opplevelse.

Edruelig

Sondre er temmelig edruelig overfor USA-suksessen.

- Når folk tenker USA og musikk, ser de for seg Eminem og Britney Spears, jeg er en småskala-artist som spiller på tette klubber og mindre rockelokaler. Men det holder faktisk veldig bra for meg.

Mellom konsertene jobber Sondre Lerche i platestudio her i New York med finslipingen av albumet «Two way monologue» som kommer i februar. Etter New York-opptredenene reiser han til Detroit, Chicago og Minneapolis.

FÅR DET TIL: Jo da, jeg synes det er så fint å få spille her. Publikum er stort og variert, du vet aldri hvem som kommer, sier Sondre Lerche om USA-suksessen.