Anmeldelse: Gard Sveen, Bjørnen

Treholt-saken lurer i bakgrunnen i Gard Sveens veldreide krim

Oppslukende spionthriller.

RIVERTONVINNER: Gard Sveen fikk Rivertonprisen i 2013, for boka «Den siste pilegrimen». Her med revolvertrofeet alle prisvinnere mottar. Foto: NTB SCANPIX
RIVERTONVINNER: Gard Sveen fikk Rivertonprisen i 2013, for boka «Den siste pilegrimen». Her med revolvertrofeet alle prisvinnere mottar. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En kan aldri stole på en mann som svikter sitt eget land». Dette er det siste Arvid Storholt hører, før han blir brutalt drept av en ukjent mann i huset sitt på Nes i Akershus. Minutter før har han funnet sin greske kone i en blodpøl.

Dette er den dramatiske åpningen på Gard Sveens «Bjørnen». Arvid Storholt var byråsjef inntil han i 1987 ble tatt for spionasje til fordel for Sovjetunionen. Han ble benådet etter åtte år, «av sine gamle venner i Arbeiderpartiet», som det heter i boka. Nå har han bygd seg et forretningsimperium med forbindelser til Russland.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer