Treige tordenfugler

Det drønner ikke akkurat av tordenfuglen.

FILM: Når katastrofen rammer og ingen kan hjelpe, hvem ringer man da? Jo, Thunderbirds, en prektig familieorganisasjon med velutstyrt base på en hemmelig sydhavsøy.

Denne høybudsjetterte familiefilmen har utgangspunkt i en britisk dokkefilm-serie fra de glade 60-åra, science fiction-inspirert underholdning med ukuelig framtidsoptimisme. For familien Scott - far og fem sønner - mangler ingenting når det gjelder avansert utstyr, enten det er romskip eller computere.

Derimot savner de nok en mor, og yngstesønn Alan (Brady Corbet) har et slags mildt ungdomsopprør som blir slått hardt ned av far. Men hvem redder familiens ære når erkeskurken Hood (Ben Kingsley) får verden til å trekke Thunderbirds\' troverdighet i tvil?

«Thunderbirds» imponerer ikke, og uengasjert spill fra nesten alle involverte - unntakene er Kingsley og Sophia Myles, sistnevnte som over-aristokratiske Lady Penelope - gjør det ikke bedre. Legg til norske stemmer uten snev av innlevelse, så aner man temperaturnivået. Som actionfilm for de yngste er «Thunderbirds» grei, men voksne vil vri seg i stolen lenge før slutten.