«Trekant» frikjent av Medietilsynet

- Den kontroversielle tv-serien er ikke i strid med loven.

TREKKER SEERE:  «Trekant»-programlederne Pia Dailey Christoffersen (til venstre), Thomas Albertsen Dahlen og Marie Kinge.
Photo: Eirik Helland Urke /STELLA PICTURES
TREKKER SEERE: «Trekant»-programlederne Pia Dailey Christoffersen (til venstre), Thomas Albertsen Dahlen og Marie Kinge. Photo: Eirik Helland Urke /STELLA PICTURES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NRK-serien «Trekant» har skapt seerstorm, men er ikke i strid med kringkastingsloven, melder Medietilsynet. Medietilsynet har vurdert de to første episodene av NRKs «Trekant», der tre programledere i alderen 18-22 år utforsker og lærer om seksuelle temaer som sexstillinger, onanering og fetisjer. «Trekant» blir vist klokka 21.30 og er dermed ikke i strid med det såkalte vannskilleprinsippet i kringkastingsloven, at innhold som antas å være skadelig for barn og unge må sendes etter klokka 21, konkluderer Medietilsynet. Medietilsynet mener heller ikke at innholdet i de to programmene kvalifiserer til et totalforbud. Kringkastingsloven har et forbud mot å sende programmer som kan være til alvorlig skade for barn og unge. «Trekant» er også tilgjengelig på NRK nett-TV, men nett-TV reguleres i dag ikke av kringkastingsloven. Facebook-gruppa «Nei til NRKs Trekant», som frykter at programmet fører til økt sexpress, har over 9.000 medlemmer. Allerede før premieren den 3. november hadde mange engasjert seg i debatten rundt programmet. 2. desember skal «Trekant» behandles i Kringkastingsrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer