KOMMENTARER

Russland selger våpen til Tyrkia

Trekant med testosteron

Det er duket for trekant med muskulær testosteron når Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin og Donald Trump barker sammen.

KRAFTIG HÅNDTRYKK: Donald Trump hilser på Vladimir Putin, mens Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (øverst til høyre) ser på, under G-20 møtet i Japan i juni. Foto: AP / NTB Scanpix
KRAFTIG HÅNDTRYKK: Donald Trump hilser på Vladimir Putin, mens Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (øverst til høyre) ser på, under G-20 møtet i Japan i juni. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det uvirkelige har allerede skjedd. 12. juli kom to russiske transportfly til en flyplass i utkanten av den tyrkiske hovedstaden Ankara. De var lastet med de første komponentene til det russiske rakettforsvarssystemet s-400, som president Recep Tayyip Erdogan i Tyrkia har kjøpt fra sin gode venn i ånden, den russiske presidenten Vladimir Putin, for 2, 5 milliarder dollar. Det er de billigste, og - hevder russerne - beste av bakke-til-luft-raketter som finnes på markedet.

Den amerikanske reaksjonen var både uvirkelig og uungåelig. I går kom derfor nyheten om at Nato-landet Tyrkia straffes av Nato-landet over alle Nato-land, USA. Straffen er at Tyrkia stenges ute, og ikke får kjøpe de amerikanske kampflyene F - 35, Natos nye generasjon av høyteknologiske jagerfly. Den formelle begrunnelsen er at USA og Nato er redde for at russerne skal få innsyn i den avanserte teknologien i F - 35 flyene. Tyrkernes forsikringer om at kun tyrkere skal betjene det nye rakettsystemet er ikke garantier gode nok for den amerikanske forsvarsledelsen. Ytterligere sanksjoner - denne gang økonomiske - kan komme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer