VAKTE OPPSIKT: «Trekant» fikk mye oppmerksomhet etter å ha vist en orgasme på tv. Seertallene spratt også opp med 73 000. Foto: NRK
VAKTE OPPSIKT: «Trekant» fikk mye oppmerksomhet etter å ha vist en orgasme på tv. Seertallene spratt også opp med 73 000. Foto: NRKVis mer

«Trekant»-orgasme ga årsbeste

Seertallene rett til værs.

(Dagbladet): Gårsdagens episode av seksualopplysningsprogrammet «Trekant» leverte sesongens beste seertall etter at to programmer nå er sendt.

341 000 seere benket seg foran skjermen for å se Johanna Zamble, Benjamin Silseth og Even Jørs utforske den seksuelle verden. Det gir NRK3 en markedsandel på 21,2 prosent.

Treg start Da «Trekant» hadde premiere for litt over ei uke siden, hadde seertallene sunket drastisk sammenliknet med fjoråret.

«Bare» 268 000 seere fulgte premieren på NRK. I fjor satte «Trekant»-premieren rekord for NRK3. Da samlet hele 416 000 seere seg for å se «Trekant»-deltakerne gjennomføre kurs i runking og tantrisk sex.

I forkant av program nummer to fikk «Trekant» massiv oppmerksomhet for å drøye grensene for hva som kan vises på norsk tv. Med hjelp fra den 82 år gamle orgasme-eksperten Betty Dodson stimulerte en amerikansk sexolog fram en klitorisorgasme på seg selv.

Ved siden av satt Dodson og programleder Zamble og studerte.

- Vil miste seere Mediedirektør i kommunikasjonshuset Aegis, Jarle Thalberg, tror oppmerksomheten i forkant er grunnen til økningen i seertall.

- Jeg synes likevel ikke seertallene er veldig høye i forhold til medieoppmerksomheten programmet fikk på forhånd.

- Hovedårsaken er at «Trekant» går på NRK3. Hadde det blitt sendt på NRK1 ville nok seertallene ligget godt over 500 000, kanskje opp mot 7-800 000, sier Thalberg til Dagbladet.

Han tror programmet framover vil ha seertall som er nærmere første program enn gårsdagens.

212 000 så nett-tv Det tror også redaksjonssjef for tv i P3 Ung,  Håkon Moslet.

- Opptakten til programmet var spesiell, og det ble kalt et tv-historisk øyeblikk. Det er bare dette programmet i årets sesong vi kan si det om, sier han.

Han er strålende fornøyd med seertallene i går, og forteller at «Trekant» i tillegg hadde 212 000 visninger på nett-tv i løpet av tirsdag og onsdag.

Ingen telefonstorm - I tillegg økte seertallene i løpet av tv-sendingen. Det til tross for at programmet er nesten ti minutter lengre enn de andre episodene i år, som igjen er lengre enn fjorårets, sier han.

Til tross for den svært grafiske framstillingen av orgasmen, med flere nærbilder av kvinnens underliv, har det ikke vært noen seerstorm mot NRK så langt.

- Publikumsservice sier det har vært veldig rolig. Jeg tror «Trekant» i større grad er blitt akseptert, sier Moslet.

INTIMSTUDIE: Johanna Zamble, Carlin Ross og Betty Dodson studerer det kvinnelige kjønnsorgan på nært hold. Det trakk en rekke seere til NRK - og til NRK sin nett-tv. Foto: NRK
INTIMSTUDIE: Johanna Zamble, Carlin Ross og Betty Dodson studerer det kvinnelige kjønnsorgan på nært hold. Det trakk en rekke seere til NRK - og til NRK sin nett-tv. Foto: NRK Vis mer