Trekker 40 000 norske PS2

Sony trekker 3,5 mill strømforsyninger til PlayStation2 over hele verden. Sjekk om din er farlig.

(Dagbladet.no): Selskapet sendte i dag ut melding om at de har funnet en feil ved strømforsyningen til en rekke spillmaskiner. Nå trekker de tilbake 40 000 bare i Norge.

- Det har kommet rundt 40 meldinger om at strømforsyninger i USA er gått varme. Sony begynte å undersøke saken, og sporet feilen til strømadapter som er produsert mellom august og desember i fjor, sier leder Espen Tollefsen i Nordisk Film Interaktiv til Dagbladet.no.

Feilen finnes i strømforsyningen til de smale maskinene med ekstern strømforsyning. Tollefsen tror ingen av de brannfarlige eksemplarene er solgt etter januar i år.

Alvorlig

Det er Nordisk Film som står for importen av PlayStation 2 til Norge.

2,3 millioner av maskinene i serien er produsert i Europa. Det er bare kommet fire feilmeldinger i Europa, men selskapet tar ingen sjanser.

- Det er svært liten risiko, men det er alvorlig hvis strømforsyningen smelter. Det kan føre til feil på det elektriske anlegget, og kan i verste fall føre til brann.

Slik gjør du

Nordisk Film skal sette inn en rekke annonser i avisene i tida framover, for å advare mot bruk av strømforsyningene.

I tillegg skal det opprettes et telefonnummer, der du kan legge igjen navn og adresse, og få tilsendt nytt adapter hvis ditt er i risikogruppen.

Du kan allerede nå sjekke om din strømforsyning tilbakekalles. På denne nettsiden kan du sjekke om din PS2 er farlig.

Fyll ut navn og adresse, og du får en ny i posten, sammen med en ferdig frankert konvolutt, som du bruker for å sende tilbake den gamle.

TREKKES TILBAKE: Strømforsyningene til 40 000 norske PS2 kan være farlige.