Trekker bok full av feil

Den siste boka fra Thorvald Steen, tidligere formann i Forfatterforeningen, trekkes fordi den er full av feil.

Oktober forlag trekker tilbake førsteopplaget av Thorvald Steens nyeste bok, «Fra Reykholt til Bosporus», fordi den er full av feil, melder Dagens Næringsliv.

Thorvald Steen har tidligere gitt ut en rekke bøker og var formann i Forfatterforeningen i perioden 1991-97.

Boka trekkes etter at en anmeldelse i Stavanger Aftenblad slaktet forlaget for elendig håndverk. «Her er slurvet så gjennomgripende og massivt at det dreier seg om uakseptabelt forlagsarbeid», skrev Aftenbladet.

Blant de mange feilene er den estiske hovedstaden, en rekke boktitler og årstall. Boka inneholder også mengder av feilskrevne navn på velkjente personer, deriblant Margaret Thatcher, George Orwell, Paul Auster, Josephine Baker og Benjamin Netanyahu.

Den aktuelle boka, som er en essaysamling, fikk en litt lunken mottakelse i Dagbladet og i Aftenposten. Men ingen av disse anmelderne reagerte på de mange feilene i boka.

Redaktør Geir Gulliksen i Oktober hevder at boka var grundig korrekturlest, men at en rekke rettelser som var gjort har falt ut. Han vil ifølge DN ikke ut med hvor mye forlaget taper på å trekke førsteopplaget av boka.

Forfatteren selv, Thorvald Steen, roser anmelderen som fant og påpekte alle feilene.

- Jeg brukte ti minutter på å finne flere feil selv, og er glad for at leserne nå er skånet for å lese boka full av feil sier Steen til Stavanger Aftenblad.

<B>IKKE SUR: </B>Forfatter Thorvald Steen roser anmelderen som påpekte at den siste boka hans var full av feil.<br>Arkivfoto: SCANPIX