DREPT OG PARTERT: Den svenske journalisten Kim Wall ble drept, partert og dumpet i sjøen utenfor København. Bokserien om hendelsen er nå stoppet. Foto: NTB scanpix
DREPT OG PARTERT: Den svenske journalisten Kim Wall ble drept, partert og dumpet i sjøen utenfor København. Bokserien om hendelsen er nå stoppet. Foto: NTB scanpixVis mer

Ubåt-Madsen

Trekker bokserie om Kim Wall etter massiv kritikk

- Utidig, sensasjonssøkende og profittdrevet, sier en kritiker.

(Dagbladet): Det danske forlaget Saxo trekker nå tilbake boka om drapet på den svenske journalisten Kim Wall (30), som ble funnet partert og dumpet i sjøen utenfor den danske østkysten i høst.

Bokserien er skrevet av den danske forfatteren Thomas Djursing og har fått mye kritikk, skriver Expressen.

Tilstår partering av Kim

Peter Madsen (46), som er siktet for drap og likskjending av den svenske journalisten Wall, tilstår at han parterte kvinnen.

Han nekter for å ha drept henne, men påstår at hun døde av kullosforgiftning i ubåten da han selv var på dekk.

– Vi trodde, kanskje naivt, og skrive om denne historien i et format der man gikk dypere inn i og bak detaljene, og vi erkjenner at serien har fått kraftig motstand, sier Jørgen Balle Olesen, i Saxo til DR.

Storm fra sinte lesere

Forlaget har, sammen med forfatteren, bestemt seg for ikke å publisere bokserien. Første avsnitt av serien «Ubåtsmysteriet» ble utgitt i romjula. Tre nye avsnitt skulle publiseres de nærmeste tre ukene.

Forlag og forfatter opplevde en storm mot utgivelsen, og trekker derfor alt tilbake.

SIKTET: Den danske oppfinneren Peter Madsen er siktet for drap på den 30 år gamle journalisten Kim Wall. Han tilstår likskjending, men ikke drap. Foto: NTB scanpix
SIKTET: Den danske oppfinneren Peter Madsen er siktet for drap på den 30 år gamle journalisten Kim Wall. Han tilstår likskjending, men ikke drap. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette er en av reaksjonene på boksserien, ifølge DK:

«Kjære Saxo, hvordan er det mulig at et så velrenommert forlag legger sitt navn og gode rykte til dette helt utidige, sensasjonssøkende og profittdrevne bokprosjekt».

– Tenk på Kims familie

Dette er en annen reaksjon forlag og forfatter har fått: «Farvel Saxo. Det er det mest uetiske jeg har opplevd på lenge! Tænk å ville tjene penger på en slik tragedie. Tenk på Kims familie».

Selv sier forfatteren Thomas Djursing dette på Facebook:

– Beslutningen skyldes at vi har møtt kritikk, som spesielt går ut på at bokserien kommer for tett opp til hendelsen – og før det har falt dom i saken.

Forfatter Thomas Djursing har i åtte år fulgt Peter Madsen, og har tidligere gitt ut boka «Rakett-Madsen».