Trekker Duke Nukem for retten

Take-Two misfornøyd med kanselleringen.

|||(Dagbladet.no): Forrige uke ble det klart at «Duke Nukem Forever» muligens aldri blir noe av til tross for 12 års utvikling, etter at utvikleren 3D Realms ble lagt ned.

Spillet var planlagt utgitt av Take-Two Interactive, som også gjennom årenes løp har spyttet inn over 12 millioner dollar i prosjektet.

Nå som spillet kanselleres på et nær fullført stadie, ønsker Take-Two pengene sine tilbake, og trekker derfor 3D Realms eierselskap Apogee Software Inc. for retten for et ukjent beløp, melder Bloomberg.

Ifølge Take-Two skal 3D Realms ha brutt kontrakten om å utvikle «Duke Nukem Forever», som har vært under utvikling siden 1997. I stedet ble studioet stengt den 6. mai, utviklingen av spillet stoppet, og de ansatte sparket.

Trekker Duke Nukem for retten

- Apogee utsatte stadig ferdigstillelsesdatoen til «Duke Nukem Forever», men forsikret til stadighet Take-Two og spillverdenen at de jobbet stødig for å bli ferdig med pc-versjonen av spillet, skriver selskapet i en uttalelse.

Avtalen mellom Take-Two og 3D Realms om utgivelsen av spillet ble først inngått i 2000, og det var da det ble spyttet ut 12 millioner dollar for utgivelsesrettighetene. Denne avtalen ble fornyet i 2007.

De siste dagene har det dukket opp store mengder informasjon om «Duke Nukem Forever», blant annet skjermbilder, konseptkunst, videosnutter og historieplot - du kan se litt gameplay i videoen under.