Trekker fortenna for filmrolle

Mickey Rourke går helt inn i rollen som rugbyspiller.

PERLERAD: Men nå står fortenna til Mickey Rourke i fare, i forbindelse med filmrollen som den homofile rugbyspilleren Gareth Thomas. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / SCANPIX
PERLERAD: Men nå står fortenna til Mickey Rourke i fare, i forbindelse med filmrollen som den homofile rugbyspilleren Gareth Thomas. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / SCANPIXVis mer

Den amerikanske skuespilleren Mickey Rourke er ikke ukjent med å forandre på utseendet sitt, verken privat eller i forbindelse med nye filmroller.

Men i anledning den kommende innsatsen i rollen som den walisiske rugbyspilleren Gareth «Alfie» Thomas, går muligens Rourke lengre enn det som er vanlig for Hollywood-stjerner.

Ifølge Wales on Sunday akter nemlig skuespilleren å fjerne sine to fortenner for å ligne mest mulig på rugbyspilleren - som altså mangler sine.

- Han ønsker å kaste seg over både walisisk og rubgy, og lære så raskt han kan, sier Thomas' talsmann Emanuele Palladino til avisa, før han fortsetter:

- Han skal også kvitte seg med sine to fortenner og greier - han skal fjerne dem helt.

Thomas (36) er en av få toppidrettsutøvere - og muligens den første - i den maskuline lagsportverdenen som har vært åpen om sin homofile legning.

- Jeg vil ikke bli kjent som en homofil rugbyspiller. Jeg er er en rugbyspiller, og først og fremst er jeg en mann, sa Thomas til Daily Mail da han kom ut av skapet vinteren 2009.

57 år gamle Rourke har selv vært primus motor bak filmprosjektet, etter å ha lest historien om Thomas i et Sports Illustrated på en flyvning fra New York. De to er blitt venner etter at Rourke tok inititativ til filmprosjektet.

Om alt går etter planen, skal innspillingen begynne i løpet av de neste tolv månedene.

PS: Mickey Rourke satset noen år på boksing, noe som førte til at endel tenner skal ha blitt slått ut. Om de tenna han nå skal fjernes er hans «egne», er derfor høyst usikkert.

ÅPEN HOMOFIL: Gareth Thomas sto fram som homofil for et par år siden. Nå skal livet hans bli film, med Mickey Rourke i hovedrollen. Foto: AFP PHOTO/PASCAL PAVANI/SCANPIX
ÅPEN HOMOFIL: Gareth Thomas sto fram som homofil for et par år siden. Nå skal livet hans bli film, med Mickey Rourke i hovedrollen. Foto: AFP PHOTO/PASCAL PAVANI/SCANPIX Vis mer