Trekker fra hofta

Velvet Revolver har droppet sexen og dopet, men har beholdt rock\'n\'rollen.

-  Sist vi var i Oslo var med Guns N\'Roses. Da måtte vi holde en pressekonferanse for mange tusen mennesker og fortelle at konserten var avlyst, fordi vokalisten vår ikke gadd å komme. Det er noe av det vanskeligste jeg har gjort, forteller Duff McKagan.

Den tidligere Guns N\'Roses-bassisten samlet i 2002 to av de gamle bandkompisene, gitarist Slash og trommis Matt Sorum. Etter hvert ble Scott Weiland, tidligere vokalist i Stone Temple Pilots, og Dave Kushner fra gruppa Wasted Youth med i det som ble supergruppa Velvet Revolver.

Duff legger vekt på at dette er en seriøs satsing fra alle sammen, og at Guns N\'Roses-dagene er over.

-  Jeg kan avkrefte alle rykter om en gjenforening. Det vil aldri skje. Jeg ønsker Axl alt godt, men han er en sint og bitter mann, sier han.

På 90-tallet besto rockelivet for de fem bandmedlemmene stort sett av sex, drugs and rock\'n\'roll i spektakulære former. Nå er gutta tørrlagt, og konsentrerer seg først og fremst om musikken.

-  Det er ikke noe vakkert og romantisk med dop. Det blir bare en eviglang kamp om å overleve. Den gang vi drev med det, var vi gutter, nå er vi menn. Alle har familier og et liv ved siden av rocken, selv om vi er musikere av hjertet, sier Duff.

Det at gamle rockestjerner danner nye supergrupper vil ikke Duff kalle en trend, men heller en nødvendig konsekvens.

-  Vi er jo kompiser, så det er bare naturlig at vi spiller sammen. Dessuten er vi nødt til å ha med oss en vokalist som har opplevd de samme tingene som oss. Bare sånn kan man være fullstendig på nett.