«Leaving Neverland»:

Trekker ikke omstridt dokumentar

Dokumentaren som hevder Michael Jackson forgrep seg på to menn da de var barn har skapt store kontroverser.

«LEAVING NEVERLAND»: Dokumentaren «Leaving Neverland» har skapt store kontroverser. Nå nekter Channel 4 og HBO å trekke dokumentaren. Foto: AP
«LEAVING NEVERLAND»: Dokumentaren «Leaving Neverland» har skapt store kontroverser. Nå nekter Channel 4 og HBO å trekke dokumentaren. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Britiske Channel 4 og HBO vil ikke etterkomme klagebrevet fra Michael Jacksons familie, som hevder at de ikke fikk komme til orde i den kontroversielle dokumentaren «Leaving Neverland».

Dokumentaren fokuserer på to menn som hevder at Michael Jackson misbrukte dem da de var barn, og har skapt store kontroverser i forbindelse med premieren på Sundance-festivalen i januar.

Jackson-familien har i et brev, formidlet til nyhetsbyrået AP, bedt kanalene ikke vise «Leaving Neverland». De hevder at filmskaper Dan Reed har brutt retningslinjene ved ikke å la dem komme til orde om beskyldningene mot det avdøde popikonet.

Channel 4 viser «Leaving Neverland», som er fire timer lang fordelt på to episoder, 6. og 7. mars, mens HBO har premiere på dokumentaren 3. og 4. mars.

TV-kanalen hevder man har fulgt riktige tilsvarsprosedyrer siden filmen inkluderer arkivopptak av Jacksons egen avvisning av anklagene, skriver BBC.

Også HBO kommenterer brevet på samme vis.

Strømmetjenestens programsjef Casey Bloys sier til Variety at dokumentaren, som HBO er medprodusent for, «helt klart» møter strømmetjenestens standarder for dokumentarfilmmaking.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer