Trekker «jødesvin»-vits

NRK sier unnskyld, og trekker den omstridte «jødesvin»-sketsjen fra alle sine plattformer.

ANTISEMITTISK: Kommentarfeltet på Facebook gikk amok etter at NRK Satiriks viste en videosketsj som mange mente var lite morsom. Video: NRK / Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK trekker den omdiskuterte «jødesvin»-vitsen fra sine nettsider etter massiv klagestorm. Vitsen er laget av Norske Grønnsaker, og publisert på NRK Satiriks.

Det animerte Satiriks-klippet viser en jødisk mann som spiller ordspillet Scrabble med en annen mann. Sistnevnte har formet ordet «jødesvin» med bokstavbrikkene sine, men vegrer seg tilsynelatende for å plassere brikkene på spillebrettet.

- Ber om unnskyldning

Nå trekker NRK altså vitsen tilbake. Det kommer fram på NRK Dagsnytt fredag morgen, der NRKs etikksjef og fungerende kringkastingssjef Per Arne Kalbakk også sier unnskyld for sketsjen.

- NRK har tidligere forklart sketsjen. Hvorfor sier dere nå unnskyld?

- Fordi etter å ha gått gjennom saken en gang til, så ser vi at det ordet vi brukte er for sterkt og krenkende. Det har blitt opplevd, med rette, som sårende for mange mennesker. Vi ser at det var unødvendig å bruke det ordet og at vi ikke skulle gjort det. Da kan vi be om unnskyldning for det og trekke tilbake sketsjen, sier Kalbakk.

Han sier det tok tid før NRK «så at det ble feil», og at det derfor har tatt ti dager før den blir beklaget og trukket. Han benekter samtidig at sketsjen er antisemittisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer