Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lady Gaga og R. Kelly:

Trekker sang etter overgrepsanklager mot R. Kelly

- Som et offer av seksuelt overgrep selv, ser jeg at både sangen og videoen er laget på et veldig mørkt sted i livet mitt.

HARDT VÆR: R. Kelly er i hardt vær om dagen etter anklager om flere seksuelle overgrep. Nå trekker Lady Gaga sangen de gjorde sammen i 2013. Foto: Invision
HARDT VÆR: R. Kelly er i hardt vær om dagen etter anklager om flere seksuelle overgrep. Nå trekker Lady Gaga sangen de gjorde sammen i 2013. Foto: Invision Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2013 publiserte Lady Gaga låta «Do What U Want», og den svært letkledde videoen til, sammen med R&B-artisten R. Kelly, som sin andre singel til albumet hennes «Artpop». En sang som handlet om hvordan hun ble fremstilt i media, og som havnet på 13. plass på den kjente Billboard Hot 100-lista.

Den gang skal flere ha reagert på samarbeidet med omstridte R. Kelly, fordi han også da hadde anklager om seksuelt overgrep mot seg. Noe hun ikke valgte å høre på ettersom Kelly hadde benektet det hele.

La ut Twitter-melding

Nå, nesten seks år senere, trekker imidlertid artisten sangen fra de forskjellige musikkstrømmetjenestene, etter den avslørende dokumentarserien «Surviving R. Kelly», ifølge Independent.

Med et skjermbilde av et notat, lagt ut på Twitter, skriver «A star is born»-skuespillerinnen at hun stiller seg bak de angivelige ofrene, og at hun støtter dem. Hun innrømmer også at sangen ble laget på et veldig vondt sted i livet hennes.

- Som et offer av seksuelt overgrep selv, ser jeg at både sangen og videoen er laget på et veldig mørkt sted i livet mitt.

- Hensikten min var å skape noe ekstremt oppsiktsvekkende, og provoserende, fordi jeg var sint, og fortsatt ikke hadde prossesert traumene fra mitt eget liv, erkjenner hun i meldingen.

Hun skriver videre at hun ikke kan gå tilbake, men at hun nå kan gjøre en forskjell ved å støtte disse kvinnene. Det er noe hun vil jobbe med også i fremtiden. At alle menn og kvinner, med alle forskjellige seksuelle identiteter og av alle etnisiteter, som er offer av et seksuelt overgrep skal føle seg sett.

- Jeg trekker denne sangen fra Itunes, og alle andre plattformer, og jeg kommer ikke til å jobbe med ham igjen, skriver hun i meldingen.

- Etterforskning i Georgia

Tidligere denne uka ble det kjent at myndighetene i Georgia innledet en etterforskning mot artisten som følge av dokumentaren, ifølge kjendisnettstedet TMZ.

Myndighetene i Chigago, Kellys hjemby, ser også på saken, og statsadvokat Kim Foxx ber derfor ofre og vitner om å melde seg til dem, eller politiet. Ifølge Foxx skal statsadvokatens kontor ha fått flere telefoner om anklagene i dokumentarene, hvor noen av dem skal ha kommet fra Chicago-området.

Det er ingen aktiv etterforskning enda ettersom det er mangel på offer og vitner.

Ifølge en rapport fra politiet i Stockbridge i Georgia fortalte Timothy Savage til politiet 3. januar i år at Don Russel, R. Kellys manager, tekstet ham og sa at det var best for ham og hans familie om dokumentaren ikke ble sendt. Savage og kona medvirker i dokumentaren, skriver nyhetsbyrået AP.

Kellys advokat Steve Greensberg sier til AP at dokumentaren er falsk, og at den er «enda en runde med historier» som blir bruk til å «fylle TV-sendingene».

Dokumentarserien ble sendt på lufta i starten av januar, og handler om artistens historie, og anklager om at han skal ha seksuelt misbrukt kvinner og jenter.

R. Kelly nekter for alle anklager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!