Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trekker seg etter anmelder-tabbe

Svensk journalist kritiserte program som ikke er sendt ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske journalisten Kerstin Hallert har inntil i dag skrevet tv-anmeldelser for Aftonbladet i spalten «Kerstins Kalkoner».

I ukens tv-bilag i Sveriges største avis har hun imidlertid gjort en tabbe. I forbindelse med det kommende valget i Sverige kritiserer hun SVTs valkampsending «Utfrågningen».

- Problemet er at Mats Knutson og Marianne Rundström stiller så lunkne spørsmål, skriver hun blant annet ifølge Resumé.

Problemet - for journalisten - er imidlertid at programmet ikke har blitt sendt ennå. Hallert har definitivt ikke sett noen forhåndsvisning av «Utfrågningen» heller, siden det sendes live.

- Det er ikke klokt. Det reiser et troverdighetsspørsmål om man i det hele tatt kan stole på tv-anmelderne. Det føles respektløst. Gi oss en sjanse først, takk, sier programleder Marianne Rundstrøm til Resumé.

Tidligere i dag lovte Aftonbladet å undersøke hva som har skjedd. Nå er det klart at Hallert trekker seg fra kontrakten hun hadde med avisa.

- Vi kommer til å publisere en unnskyldning til våre lesere i morgendagens avis. I forbindelse med dette har Kerstin Hallert vurdert sin stilling som tv-anmelder og kommet fram til at hun vil bryte kontrakten med Aftonbladet, sier Olof Brundin, informasjonssjef i Aftonbladet, til Resumé.

ANMELDER-TABBE: Kerstin Hallert trakk seg fra kontrakten med Aftonbladet i dag.