Trekker seg: Kevin Clash slutter i jobben som stemmen til «Elmo» etter flere anklager om overgrep mot mindreårige gutter. Foto: Lucas Jackson / Reuters / Scanpix
Trekker seg: Kevin Clash slutter i jobben som stemmen til «Elmo» etter flere anklager om overgrep mot mindreårige gutter. Foto: Lucas Jackson / Reuters / ScanpixVis mer

Trekker seg etter overgrepsanklager

«Elmo» slutter i Sesam stasjon.

(Dagbladet): Kevin Clash (52) er nok best kjent som stemmen til den populære karakteren «Elmo» i den amerikanske barne-tv-serien «Sesame Street», her hjemme kjent som «Sesam Stasjon».

Men nå er det slutt for Clash, etter 28 år i rollen. Årsaken er flere anklager om seksuelt misbruk av mindreårige gutter.

Sesame Workshop sier i dag i en pressemelding at Clash har blitt en distraksjon.

- Kevins privatliv har blitt en distraksjon som ingen av oss ønsker. Han har konkludert med at han ikke lenger kan være effektiv i jobben sin, og har sagt opp i «Sesame Street», skriver selskapet i en pressemelding, og legger til:

- Det er en trist dag for «Sesame Street».

The Guardian skriver at Clash ba om å få slutte i forrige uke, etter en anklage fra en nå 23 år gammel mann som hevdet han og Clash hadde et forhold da gutten var 16 år.

Anklagen ble trukket, men i dag dukket det opp en ny anklage om seksuelt misbruk av en mindreårig gutt. Clash skal ha overtalt gutten til å gjennomføre seksuelle handlinger, da gutten var bare femten år gammel.