Stian «Staysman» Thorbjørnsen:

Trekker seg etter vindkraftkritikk

Bandet Landeveiens Helter trekker seg fra det planlagte åpningsarrangementet for et vindkraftanlegg i Åfjord etter sterk kritikk.

TREKKER SEG: Bandet Landeveiens Helter, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Rune Rudberg, Dag Ingebrigtsen og Lars Erik Blokkhus, er blant flere artister som har valgt å trekke seg fra arrangementet «Konsert & safari». Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
TREKKER SEG: Bandet Landeveiens Helter, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Rune Rudberg, Dag Ingebrigtsen og Lars Erik Blokkhus, er blant flere artister som har valgt å trekke seg fra arrangementet «Konsert & safari». Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Landeveiens Helter trekker seg fra Fosen Vinds åpningsarrangement for vindkraftutbyggingen i Åfjord, «Konsert & safari», etter sterk vindkraftkritikk, skriver Adresseavisen.

Landeveiens Helter består av Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Rune Rudberg, Dag Ingebrigtsen og Lars Erik Blokkhus. I en Facebook-kommentar opplyser Thorbjørnsen om årsaken til bandets beslutning om å trekke seg:

Vil unngå dårlig stemning

- Vil først si at vi ikke visste helt hva dette dreide seg om, skriver artisten under et innlegg om konserten.

VIL BEHOLDE ROEN: Stian Thorbjørnsen skriver at både han og bandet Landeveiens Helter ikke ønsker å ta del i en så opphetet debatt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL BEHOLDE ROEN: Stian Thorbjørnsen skriver at både han og bandet Landeveiens Helter ikke ønsker å ta del i en så opphetet debatt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Videre i innlegget skriver artisten at det ikke alltid er lett å holde tunga rett i munnen når de spiller hundre konserter årlig, og mener en opptreden på arrangementet vil være i dårlig stil når mange er følelsesmessig knyttet til vindkraftprosjektet.

- Det siste vi ønsker å gjøre, er å blande oss inn i en politisk betent debatt, og i alle fall ikke bidra til å skape dårlig stemning. Vår intensjon var å skape god stemning i Åfjord kommune, fortsetter Thorbjørnsen.

Flere trekk

Noen av artistene som skulle opptre på åpningsarrangementet 12. august, var Axel Frønes, Åfjord Janitsjar og Landeveiens Helter.

Nå har også artist Axel Frønes valgt å trekke seg fra arrangementet. I et Facebook-innlegg forklarer han sin beslutning med at han ikke ønsker å være innblandet i en så polariserende sak.

- Jeg sa ja til dette uten å tenke på at det var et arrangement som var såpass utpå tynn is. Jeg tenkte økonomi hele veien. Kynisk? Ja. Men jeg vil så klart ikke være en indirekte støtte til noe som er så betent, skriver Frønes i et Facebook-innlegg.

Artisten legger til at det har vært en stor påkjenning å få mye hets på sosiale medier fra prosjektets motstandere.

- Jeg har ikke gjort noe mot noen, ikke ytret en eneste mening, og fortjener ikke at motstandere skal være ufyselige. Men jeg sier med denne meldingen at jeg trekker meg fra arrangementet. Og vil ikke bidra til fæl stemning, avslutter Frønes innlegget.

Først ute

Det hele ble startet av naturverner og Motvind-medlem Christina Fjeldavli da hun mandag skrev et Facebook-innlegg om arrangementet.

Fjeldavli forteller Adresseavisen at hun nå er glad for å se flere artister trekke seg fra arrangementet, og postet i tillegg et innlegg på Facebook med hyllest til artistene.

- Jeg synes det er få kjendiser som har engasjert seg, så da blir vi ekstra glade når de gjør det, sier hun til Adresseavisen.

BOYBAND: Gutter er gutter, selv om de drar på åra, fra v. Dag Ingebrigtsen, Rune Rudberg, Lars Erik Blokkhus og Stian «Staysman» Thorbjørnsen i bandet Landeveiens helter. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Synd de trekker seg

I en kommentar til Adresseavisen sier kommunikasjonssjef i Fosen Vind, Torbjørn Steen, at det er synd at flere artister trekker seg fra arrangementet.

- Når vi booker artister, er det for at de skal løse en konkret oppgave - å underholde publikum og skape god stemning. Dette blir å flytte fokuset fra hensikten, som er å takke lokalsamfunnet for tålmodigheten de har hatt gjennom fem år med bygging, og å vise fram vindkraftanlegget som er satt i drift, sier Steen til Adresseavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer