Trekker seg fra «Hobbiten»-filmene

Guillermo del Toro fikk nok av utsettelsene.

TREKKER SEG: Guillermo del Toro trekker seg som regissør for «Hobbiten»-filmene. Foto: AP Photo/Miguel Villagran/Scanpix
TREKKER SEG: Guillermo del Toro trekker seg som regissør for «Hobbiten»-filmene. Foto: AP Photo/Miguel Villagran/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||For noen uker siden ble det, til Tolkien-fansens store skuffelse, annonsert at de to planlagte «Hobbiten»-filmene først ville få premiere i 2013 og 2014.

Nå har filmprosjektet fått nok et skudd for baugen, etter at Guillermo del Toro har trukket seg som regissør for filmene. Det er fansiden The One Ring som først brakte nyheten om bruddet.

del Toro, som fortsatt vil være med på å utformet manuset til de to filmene, har jobbet med «Hobbiten»-filmene i nær to år, men den siste tids utsettelser gjorde at han ikke lenger kunne ta del i prosjektet:

- I lys av de pågående utsettelsene av innspillingsstarten for «Hobbiten», er jeg blitt stilt overfor mitt livs vanskeligste avgjørelse. Etter to år der jeg har levet, åndet og designet en såpass rik verden som Tolkiens Midgard må jeg, med stor skuffelse, trekke meg fra jobben med å lede disse fantastiske filmene, sier del Toro til nettsiden.

Filmselskapet MGM har i den siste tiden slitt med økonomien, og dette har medført at innspillingen av «Hobbiten» stadig er blitt utsatt. del Toro har på sin side flere andre filmprosjekter i kø etter «Hobbiten», og det er av hensyn til disse prosjektene at del Toro nå beveger seg videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer