<strong>TREKKER SEG:</strong> Guillermo del Toro trekker seg som regissør for «Hobbiten»-filmene. Foto: AP Photo/Miguel Villagran/Scanpix
TREKKER SEG: Guillermo del Toro trekker seg som regissør for «Hobbiten»-filmene. Foto: AP Photo/Miguel Villagran/Scanpix Vis mer

Trekker seg fra «Hobbiten»-filmene

Guillermo del Toro fikk nok av utsettelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||For noen uker siden ble det, til Tolkien-fansens store skuffelse, annonsert at de to planlagte «Hobbiten»-filmene først ville få premiere i 2013 og 2014.

Nå har filmprosjektet fått nok et skudd for baugen, etter at Guillermo del Toro har trukket seg som regissør for filmene. Det er fansiden The One Ring som først brakte nyheten om bruddet.

del Toro, som fortsatt vil være med på å utformet manuset til de to filmene, har jobbet med «Hobbiten»-filmene i nær to år, men den siste tids utsettelser gjorde at han ikke lenger kunne ta del i prosjektet:

- I lys av de pågående utsettelsene av innspillingsstarten for «Hobbiten», er jeg blitt stilt overfor mitt livs vanskeligste avgjørelse. Etter to år der jeg har levet, åndet og designet en såpass rik verden som Tolkiens Midgard må jeg, med stor skuffelse, trekke meg fra jobben med å lede disse fantastiske filmene, sier del Toro til nettsiden.

Filmselskapet MGM har i den siste tiden slitt med økonomien, og dette har medført at innspillingen av «Hobbiten» stadig er blitt utsatt. del Toro har på sin side flere andre filmprosjekter i kø etter «Hobbiten», og det er av hensyn til disse prosjektene at del Toro nå beveger seg videre.

Peter Jackson, som selv regisserte de tre «Ringenes Herre»-filmene, har full forståelse for del Toros avgjørelse:

- Vi synes det er veldig trist å se Guillermo forlate «Hobbiten», men han har hele tiden informert oss om hva han føler, og vi forstår hvordan den utvidede produksjonstiden på disse to filmene - grunnet omstendigheter utenfor noens kontroll - har stukket kjepper i hjulene for hans andre langsiktige prosjekter, sier Jackson til The One Ring.

- Guillermo kunne rett og slett ikke sette av seks år av sitt liv til å bo i New Zealand, bare for å lage disse filmene, når han egentlig bare skulle vært her i tre.

Det er nå usikkert hvem som vil overta regijobben etter del Toro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer