Trekker seg i protest mot satan-band

Allerede før kveldens Spellemann-opptreden skaper black metal-bandet Dimmu Borgir kontroverser. Trondheimsolistene har trukket seg fra et samarbeid med de selverklærte satanistene etter å ha lest en av bandets tekster på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trondheimsolistene hadde allerede øvd inn et strykearrangement til låta «Grotesquery Conceiled», som Dimmu Borgir skal framføre under NRK-showet, da de i går valgte å trekke seg.
Trondheimsolistene fant Dimmu Borgir-teksten «Tormentor of Christian Souls» (bøddelen av kristne sjeler) fra 1997 på Internett.

- De omtaler kirkebrenning og voldtekt på en positiv måte. Det kan vi ikke tolerere. Den utilslørte stilen i denne teksten gjorde det uaktuelt for oss å opptre med Dimmu Borgir, forteller kammerorkesterets talsmann, Øyvind Gimse.

I et intervju med Dagbladet benekter Borgir-gitarist Astennu at gruppa forsvarer kirkebrenning.

- Vi er et satanisk band, men vi er ikke ute etter å drepe kristne eller brenne kirkene deres.
- Hvordan kan du da forklare teksten til «Tormentor of Christian Souls»?

- Teksten er ikke representativ for oss. Den ble skrevet på fem minutter, og det er urettferdig å dømme oss ut ifra den, påstår Astennu.

Opptredenen i beste sendetid på NRK1 i det prestisjetunge Spellemannpris-showet representerer likevel noe av et høydepunkt for gruppa. Astennu roser NRK for godt samarbeid.

- Vi får respekt samtidig som vi får uttrykt kunsten vår. Norge kommer til å stå stille i fem minutter. Og folk kommer til å snakke om oss i ukevis. Så sterkt blir det, sier en stolt Astennu, som definerer seg som satanist ut ifra følgende resonnement:

- For meg handler det å være satanist om å være seg sjøl, finne sin egen moral, være sin egen Gud. Ikke om å drepe de kristne. Dimmu Borgir er langt mer voksne enn den første generasjonen black metal-musikere med Greven i spissen, hevder Astennu.

FOR MYE: Teksten "Tormentor of Christian Souls" ble for mye for Trondheimssolistene. Silenoz og Asennu mener den ikke er representativ.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer