Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trekker seg ikke

TRONDHEIM (Dagbladet): Gleden foran premieren på storsatsingen «Rent» er ødelagt for teatersjef Ola B. Johannessen. Han trekker seg ikke, men er skuffet over det som har skjedd ved teatret de siste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vraket sine egne ansatte

- Jeg er skuespiller selv, og kjenner godt til misunnelsen mot folk som står i rampelyset. Jeg er heller ikke bitter, understreker teatersjefen, som er på kant med styreformann Marvin Wiseth og de fast ansatte skuespillerne.

Det nyeste dramaet ved Trøndelag Teater har mange forfattere og er langt fra slutt.

Det starter med at teatersjefen leverer oppsigelsen. Han har jobb til høsten 2001, men vil slutte høsten 2000. Så tenker han seg om, og ber om skuespillernes tillit for å fortsette til høsten 2001, likevel.

Da kommer overraskelsen: Et overveldende flertall vedtar at oppsigelsen tas til etterretning. De fast ansatte ønsker seg en ny sjef.

Den kostbare musikalen «Rent» har fått det til å renne over. Nye talenter er på scenen, de faste er ikke engang i garderoben - og teatersjefen kan skuffet slå fast at hele huset ikke står bak premieren.

Orker ikke

- Jeg har fungert som teatersjef i medvind og motvind, og er relativt vant til begge deler, sier Ola B. Johannessen, som pådro seg en skuespillerstreik sist han var sjef ved Trøndelag Teater, i 1979. Da åpnet han friskt med å si opp en del av staben.

- Er det noen du skulle ønske å si opp i dag?

- Nei, det er det ikke. Det er jeg blitt for gammel til. Jeg orker ikke den påkjenningen lenger, sier teatersjefen til Dagbladet.

- Trekker du deg nå?

- Det ser jeg ingen grunn til. Men dersom styret ønsker en tidligere fratredelse, er jeg åpen for forhandlinger om det.

Sårende

- Har du tatt for stor plass, vært for mye framme i rampelyset?

- Jeg vil minne om at jeg bare har spilt én hovedrolle - «Spelemann på taket». Det som kanskje sårer litt er at Dagbladet påstår at jeg har gitt min kone (Marit Østbye, red. anm.) hovedroller. Hun gjør sin første rolle i «Dronningene», og der er det seks helt jevnbyrdige roller. Det var unødvendig av Dagbladet å trekke fram dette, men dere har det sikkert fra kunstnerisk personale, og jeg registrerer at de synes at jeg har tatt for mange roller i forhold til dem. Når det gjelder regioppgaver, så har jeg i kontrakten min at jeg skal løse to kunstneriske oppgaver i sesongen, sier Ola B. Johannessen.

Teatersjefen sendte oppsigelsen i desember i fjor. Først i februar skal styreformann Marvin Wiseth ha reagert.

- Jeg hadde ventet en rask reaksjon, og ble litt forbauset over at den ikke kom. Så har jeg vel sagt nok om det.

Dårlig kontakt


- Har du et dårlig forhold til Marvin Wiseth?

- Jeg synes styret kommuniserer meget sparsomt med teatersjefen. Jeg er vant til en tettere kommunikasjon, både fra sist jeg var sjef her, og fra sjefsperioden min ved Rogaland Teater, sier Ola B. Johannessen.

KJENNER MISUNNELSEN: - Jeg er skuespiller selv, og kjenner godt til misunnelsen mot folk som står i rampelyset mot folk som står i rampelyset, sier teatersjef Ola B. Johannessen ved Trøndelag Teater.