Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trekker seg som leder av Westerdal-eierselskap

Melder Dagens Næringsliv.

 TREKKER SEG:  Nicolai H. Løvenskiold trekker seg som leder av selskapet som eier den private høyskolen Westerdals Oslo ACT. 
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
Westerdals skole
TREKKER SEG: Nicolai H. Løvenskiold trekker seg som leder av selskapet som eier den private høyskolen Westerdals Oslo ACT. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Westerdals skole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nicolai H. Løvenskiold trekker seg som leder av selskapet som eier den private høyskolen Westerdals Oslo ACT.

Det skriver skriver Dagens Næringsliv.

- Anthon B. Nilsen Utdanning AS må som eier av Westerdals følge opp saken, og for å unngå tvil om at alle vurderinger og beslutninger gjøres utelukkende i skolens interesse, ønsker jeg ikke å være en del av prosessen. Jeg har derfor bedt styret om å få tre tilbake. Det er det beste for selskapet, sier Nicolai H. Løvenskiold i en melding til avisa.

Tirsdag ble det klart at Kunnskapsdepartementet anmelder den private høyskolen Westerdals til Økokrim for at skolen har fått uberettiget statstilskudd. Departementet krever 28 millioner kroner tilbakebetalt.

- Vi ser svært alvorlig på dette. Skolen har gitt uriktige opplysninger til både Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet og Lånekassen, og har på feil grunnlag fått utbetalt statsstøtte for studentene på film og tv. Det er disse pengene vi nå varsler at vi vil kreve tilbakebetalt, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Tidligere i mars avslørte Dagens Næringsliv at Westerdals School of Communication - som skolen het før de fusjonerte til Westerdals Oslo Act i 2014 - har krevd minst 70 millioner mer i skolepenger fra studenter enn de hadde lov til, over en periode på ti år.

Uten at skolen hadde fått nødvendig dispensasjon fra Kunnskapsdepartementet for å kreve så mye, betalte elevene som gikk på Westerdals School of Communication fra 2002-2012 mellom 20-30 000 kroner for mye i skolepenger årlig per elev, ifølge avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!