Trekker seg

Kalle Lisberg (50) trekker seg som sjef for norske TV3 og medieselskapet MTG. Den psykiske baksmellen i fjor får TV-sjefen til å velge seg roligere dager.

Helsvart for TV3

I ti år jobbet han døgnet rundt for å få sving på TV3 og P4. I fjor fikk Kalle Lisberg en durabelig psykisk nedtur etter et meget ubehagelig møte med den beryktede «veggen».

- Det var litt av en smell, sier den avtroppende administrerende direktøren og presidenten i Modern Times Group Norge, Kalle Lisberg, til Dagbladet.

Tjent seg rik

- Men også en krise kan brukes til noe konstruktivt. Det fikk meg til å tenke over saker og ting. Allerede i fjor høst begynte jeg å tenke på å trekke meg. I desember håndplukket vi direktør Hein Espen Hattestad i P4 til min etterfølger. Avløsningen skulle gjerne gått raskere. I så fall hadde jeg forlatt TV3 mens det var bedre økonomiske tider.

- Forlater du et synkende skip?

- Nei, jeg overtok et synkende skip, mener Kalle Lisberg.

- Men vi har fått en kilevink både fra markedet og fra TVNorge, innrømmer Lisberg som trekker seg fra topplederstillingen med øyeblikkelig virkning, men fortsetter som rådgiver i MTG ut året.

- De blir ikke kvitt meg så lett, flirer 50-åringen som har tjent seg meget rik på oppstarting av kommersiell radio og tv i Norge

Gullgutt

I 1990-tallet sa Lisberg opp jobben sin i Dagbladet. Han har vært medeier og med på oppstarten av radiokanalen P4.

Da han solgte aksjene, fikk han milliongevinster. Siden ble han administrerende direktør i TV3 Norge. For to år siden ble TV-direktøren utleid til P4, for deretter å returnere til MTG-topplederjobben.

- Nå blir det heldigvis roligere dager. Det skal bli deilig, etter å ha tenkt på bunnlinjen i 11 år, innrømmer Lisberg, som ikke ser bort fra at han vil bruke mer tid på skrivende virksomhet de neste årene.