Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trekker seg

Jan E. Hansen (42) går av som kulturredaktør i Aftenposten etter drøye tre år i stillingen. - Jeg har bedt om å få trekke meg av helsemessige årsaker, sier Hansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men selv om Hansen takker for seg som kulturredaktør kommer han ikke til å slutte å skrive i Aftenposten.

- Nei, jeg kommer sikkert til å skrive mer enn noen gang. Jeg trekker meg for å ta vare på kreftene, men dette er ikke noe som skjer prompte, sier Hansen.

- Spennende jobb

Av potensielle etterfølgere fins det flere aktuelle kandidater blant Aftenpostens egne, blant andre Arnhild Skre (49), kommentator og journalist i avisas kulturavdeling, redaksjonssekretær Elisabeth Kjær (50) som kom til kulturavdelingen fra NRK for to år siden, og Rolf Lie (50), redaksjonssjef i oslopuls. no, Aftenposten Multimedia.

- En kulturredaktørstilling er jo en kjempespennende jobb, sier Lie på generelt grunnlag.

Kvalifiserte i VG

Cathrine Sandnes (29) er tross sin unge alder allerede pensjonert kulturredaktør i Dagsavisen og er kanskje klar for nye utfordringer innenfor Aftenpostens noe mer kulturkonservative profil. Eller kanskje ikke. Anders Giæver (40) har også vært kulturredaktør i Dagsavisen (den gang avisa het Arbeiderbladet), men jobber nå som mediekommentator i VG. Om han drømmer om en lederjobb hos «tanta i Akersgata» er vel noe usikkert, men blant sine kolleger i VG har han flere som er kvalifiserte søkere til stillingen, blant andre leder av kultur-, underholdnings- og featureavdelingen Catharina Jacobsen og teaterkritiker og kommentator Yngve Kvistad (37).

- Ingen kommentar

Men hvem har sagt at Aftenpostens neste kulturredaktør må komme fra media? Det fins flere spennende navn utenfor Akersgata, blant andre frilansskribent og litteraturkritiker Halfdan Freihow (42) som nylig la fram sin utredning om innkjøpsordningen for litteratur. Professor i sosialantropologi Thomas Hylland Eriksen (38) ville nok fått fart på litt av hvert hvis han fikk slippe til i Aftenpostens kulturredaksjon. Håkon Harket (40) var tidligere kulturjournalist og kronikkredaktør i Aftenposten, men de siste åra har han vært forlagssjef i Press as.

- Dette har jeg ingen kommentar til, sier Harket.

Utfordring

I forlagsbransjen har også Anders Heger tilbrakt mesteparten av sin karriere, nærmere bestemt som redaktør i Cappelen. Tidligere var han også spaltist i Dagsavisen. Det spørs om han vil bli kulturredaktør.

Sist men ikke minst i denne uformelle navnedroppingen over hvem som kan være aktuelle som ny kulturredaktør i Aftenposten er selvfølgelig nylig avgått kulturminister Ellen Horn (50). Hun har i hvert fall vist at hun ikke er redd for å ta på seg nye utfordringer i kulturlivet.

PRIORITERER HELSA: Aftenpostens kulturredaktør Jan E. Hansen trekker seg av helsemessige årsaker. Dermed blir den ettertraktede stillingen ledig.Foto: ARNE V. HOEM
Hele Norges coronakart