Nike:

Trekker sko. Kritikken hagler

Nike har valgt å trekke en versjon av sine populære Air Max-sko etter å ha mottatt kritikk fra en tidligere NFL-stjerne. Nå blir sportskjeden også kritisert for å ha trukket skoene.

KRITISERES: Nike har mottatt kritikk for å ha lansert en ny versjon av den populære modellen Air Max 1. Nå møter de kritikk for å trukket skoene fra markedet. Foto: NTB Scanpix
KRITISERES: Nike har mottatt kritikk for å ha lansert en ny versjon av den populære modellen Air Max 1. Nå møter de kritikk for å trukket skoene fra markedet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag trakk sportskjeden Nike en fersk versjon at den populære modellen Air Max 1 fra markedet etter kritikk fra den tidligere NFL-quarterbacken Colin Kaepernick. Nå møter beslutningen massiv motstand.

De omstridte skoene preges av farger fra det amerikanske flagget, samt at hælen prydes av Betsy Ross-flagget – en tidlig versjon av USAs flagg.

Flagget inneholder 13 hvite stjerner i en sirkel, som representerer de 13 opprinnelige koloniene i USA.

Syersken Betsy Ross er kjent som kvinnen som designet det første amerikanske flagget med stjerner og striper seint på 1800-tallet, til tross for at de fleste forskere avfeier dette som en myte.

Kritikk

Skoene ble omfavnet av høyrenasjonalister og det amerikanske nazipartiet, ifølge The Guardian.

I et intervju med Wall Street Journal kritiserer imidlertid den tidligere NFL-stjerna Colin Kaepernick designet.

Han mener at sportskjeden ikke bør selge sko med et symbol som mange oppfatter som støtende på bakgrunn av dets tilknytning til ei tid da slaveri ble praktisert.

Kaepernick sto nylig i spissen for protestene mot rasisme og politivold, og var den første til å knele under nasjonalsangen – noe som ikke ble tatt godt imot av president Donald Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer