Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trekker Super Bowl-reklame etter klagestorm

Domeneselskap anklages for dyremishandling.

(Dagbladet): Søndag er det igjen duket for sportsbegivenheten Super Bowl. Finalekampen i amerikansk fotball regnes også som et høydepunkt for amerikansk tv-bransje - med langt over 100 millioner seere benket foran tv-ruta.

For annonsører er dette altså god butikk, og reklamepausene er som julaften for sultne aktører som ønsker å få et kommersielt utbytte av tv-begivenheten.


Innslagene lages spesielt for Super Bowl, har gjerne med en kjendis eller to, og trekker ofte like mye oppmerksomhet som sporten.

«Selger» valp på nettet I år er intet unntak.

For domeneselskapet GoDaddy endte det trolig ikke helt som planlagt. Firmaet, som tilbyr salg av web-domener, laget like gjerne en parodi av ølmerket Budweisers Super Bowl-reklame fra i fjor. Budweiser gjør et poeng ut av slagordet «Best Buds», ved å skildre et idyllisk forhold mellom hund og eier.


I langt mer dystre omgivelser valgte GoDaddy å la hundeeieren selge valpen sin på nettet i stedet. Det har skapt sterke protester.

På sosiale medier har kritikken haglet de siste dagene, med kommentarer som «disse bør sitte inne for dyremishandling» og «hensynsløse monstre».


Også dyrevernorganisasjonen PETA viser avsky mot reklamesnutten, og benytter samtidig anledningen til å rette søkeløset mot hjemløse dyr.

Trekker innslag Som følge av klagestormen valgte domeneselskapet i går å trekke reklamevideoen.

Direktør i GoDaddy, Blake Ivring, forklarer i et blogginnlegg at «de ikke mente å støte noen».

- Det har oppstått mange kontroverser rundt valpen vår, Buddy, som selges på nettet i reklamen. Reaksjonene har vært mange, og vi har besluttet å trekke innslaget fra Super Bowl søndag, skriver han.

Ifølge CNN er det ikke første gang at selskapet, som er en gjenganger i Super Bowls reklamepauser, anklages for støtende materiale.

Tidligere har det derimot dreiet seg om «frekk humor og lettkledde kvinner», skriver kanalen.

Brusmaskinprodusenten Sodastream fikk for øvrig sine annonser bannlyst fra Super Bowl to år på rad grunnet illegale fabrikker på Vestbredden.