Trekker tilbake bok om Norges Førstedamer

Det er blitt funnet mer enn 70 feil i navn, titler, fødselsdatoer og årstall i den prestisjefylte boken om Norges førstedamer av NRK-duoen Anne Grosvold og Anne Diesen. Gyldendal har derfor besluttet å trekke tilbake alle de 5000 første eksemplarene av boka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forlagsdirektør Bjarne Buset i Gyldendal litteratur sier til Aftenposten at de valgte å trekke tilbake boka på grunn av alle faktafeilene. Han innrømmer at konsulentjobben som er gjort med boka er altfor dårlig. Det står svart på hvitt i boka at Norge ble angrepet av tyskerne i 1939.

- Denne feilen er så pinlig at den ikke trenger noen videre kommentar, sier Oliver Møystad i Gyldendal dokumentar til Aftenposten.

Tabbene ble oppdaget av den 21 år gamle historiestudenten Trond Norhn Isaksen. Første gangen han leste gjennom boken fant han 54 feil på direkten. Han gjorde forlaget oppmerksom på fadesen i en e-post. Etter mer nøye lesing har studenten funnet over 70 feil. Nå er han hyret inn av Gyldendal som konsulent for det nye opplaget av boka.

Isaksen sier til Aftenposten at han synes forfatterne har benyttet et svært snevert kildemateriale. Den prestisjefylte boka skulle lanseres i dag, men har allerede vært ute i handelen noen dager. Den har også fått bred omtale i media. Mens den unge historiestudenten er lite imponert over bredden i kildematerialet, ga veteranen Yngvar Ustvedt boka terningkast fem i VG uten å påpeke en eneste feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer