Trekker tilbake graffitistøtte

Bydel Sagene/Torshov i Oslo bestemte seg i går for å trekke sin støtte på 50000 kroner til en graffitiutstilling med seks inviterte graffitikunstnere. Årsaken er at byrådet i Oslo i 2000 vedtok en nulltoleranseholdning mot tagging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utstillingen «ZERO GRAFFVITY 2010: A GRAFFODYSSEY» er en del av Soria Moria-festivalen, som åpner torsdag. Temaet for hele festivalen er gatekultur, og utstillingen viser arbeider av noen av Nord-Europas beste graffitikunstnere: Kacao77 (Berlin), Phos4 (Berlin), Bates (København), Goal (Oslo), Code rock (Oslo), Pay2 (Oslo) og Much (Oslo). Også kunstner Anders Eiebakke deltar på utstillingen med en installasjon.

- Alarmerende

- Det har aldri vært meningen å provosere med denne utstillingen. For første gang siden krigen ønsker myndighetene å stoppe en utstilling på grunn av form og ikke innhold. De bruker metoder som Adolf Hitler innførte i europeisk politikk, og det er sjokkerende at de ikke ser de uhyggelige referansene bakover i tid. Det er alarmerende for hele kulturlivet at vi har politikere med slike holdninger, mener Eiebakke.

Byrådet gjorde i går bydelen oppmerksom på nulltoleransevedtaket, og etter et hastemøte vedtok bydelen å trekke tilbake sin støtte.

- Nulltoleranse

- Vi ser de kinkige sidene ved denne saken, men hvis vi gir støtte til en slik utstilling, er vi redde for at vi sender signaler som undergraver nulltoleransevedtaket, sier kulturkonsulent Øyvind Hartmann i bydel Sagene/Torshov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer