Trekker «Titanics ti liv» i protest mot Amanda

- Hva definerer en barne- og ungdomsfilm?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ole Martin Hafsmos «Switch», Stian Kristiansens «Mannen som elsket Yngve» og Grethe Bøes «Titanics ti liv» var de tre filmene nominert til Amanda for beste barne- og ungdomsfilm.

Nå er de bare to.

I dag skriver filmmagasinet Rushprint at Nordisk Film har trukket «Titanics ti liv» i protest mot at «Mannen som elsket Yngve» er nominert i samme kategori.

Ikke tatt på alvor

- Vi protesterer fordi selve kategorien virker utvannet og inkonsekvent. «Mannen som elsket Yngve» er en kjempefin film, men den retter seg mot de over 16 år, altså de som går mest på kino og kan se omtrent hva som helst. Er den da en barne- og ungdomsfilm? Filmer for barn og unge under 16, som «Titanics ti liv», er svært viktige, men vi føler at de ikke blir tatt helt på alvor av Amandakomiteen, sier Cornelia Boysen, filmens produsent i Nordisk Film, til Dagbladet.no.

Målet er å invitere til debatt rundt hva som definerer en barne- og ungdomsfilm.

Må diskuteres

Debatten ønskes velkommen av Gunnar Johan Løvvik, festivaldirektør i Den norske filmfestivalen i Haugesund, der Amandaprisen er en del av programmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer