Trekker voldtektsanklagene mot norgesaktuelle Conor Oberst

- Beskyldningene er 100 prosent falske.

RENVASKET:  Kvinnen som kom med grove voldtekstbeskyldninger om Conor Oberst har nå innrømmet at beskyldningene var falske. Foto: NTB Scanpix
RENVASKET: Kvinnen som kom med grove voldtekstbeskyldninger om Conor Oberst har nå innrømmet at beskyldningene var falske. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av 2013 publiserte en kvinne grove beskyldninger mot Bright Eyes-vokalisten Conor Oberst i et kommentarfelt på nettstedet xojane.com.

«Conor tok mye fra meg, inkludert min jomfrudom, min verdighet og min selvfølelse», skrev hun og hintet til at den kjente musikeren hadde voldtatt henne etter en konsert for 10 år siden i Durham i USA.

- Kvalmende rykter Conor Oberst var raskt ute og benektet disse påstandene gjennom sin talsperson og sa det var «null sannhet i disse kvalmende ryktene».

I februar gikk han til sak mot kvinnen for å renvaske navnet sitt, skriver The Guardian.

Nå har imidlertid kvinnen innrømmet at anklagene hennes var falske.

- Jeg vil offentlig trekke mine uttalelser om Conor Oberst, og gi mine dypeste beklagelser til ham, hans familie, og hans fans for at jeg har skrevet så grusomme ting om ham. Beskyldningene er 100 prosent falske, skriver hun i et offentlig brev, ifølge The Guardian.

- Jeg forstår at det jeg har gjort er galt og at det kan være med på å undergrave saken for dem som faktisk har vært utsatt for voldtekt. Det beklager jeg også, skriver hun videre.

Ignorerte advokatene Ifølge Obersts talsperson skal kvinnen ha ignorert alle de rettslige henvendelsene hun har fått de siste syv månedene, helt fram til hun denne uken kom med en offentlig beklagelse og innrømmet at anklagene var falske.

Amerikanske Conor Oberst har spilt i en rekke band, men er best kjent som vokalist i indie-bandet Bright Eyes. Han giftet seg i 2000 med den meksikanske musikeren Corina Escamilla.

Bright Eyes har flere ganger spilt i Norge. I august er Conor Oberst aktuell på Øyafestivalen i Oslo som soloartist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer