Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trekkfullt

Ufokusert korklang.

CD: Normalt skulle dette være en sikker vinner: Frelsesarmeens musikalske julefeiring, med bare ekte julesanger og der vi til og med føler at vi gjør noe moralsk riktig ved juleforbruket, noe som kommer trengende til gode.

Haken er bare at det ikke kommer oss til så stor glede. Altså musikalsk glede. Julestemningen er i og for seg på plass, de håndplukkede melodiene finner det vidunderlige krysningspunktet mellom nostalgi og musikalske overskudd, som det ekte julerepertoaret er så rikt på.

Men koret, hvorfor har de ikke funnet fram til noe bedre! Navnet er det ikke noe i veien med, hvem vil vel ikke vugges inn i julestemning av guttestemmer fra selveste Nidarosdomen, noe av det juleste som finnes.

Det er da jeg dessverre må be om å bli regnet fra, rett og slett fordi det er for mye luft på klangen. I ett sett og hele tida. Det er som om musikken forsvinner i luftdraget fra utrente guttestruper. Trekkfull julemusikk, det blir ingen varme av det. Slik blekner til og med den varme klangen fra Ole Edvard Antonsens nydelige trompet, og vi overlates helt til anelsen om hvor fint dette kunne ha vært.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media