Psykisk helse:

- Trendy å snakke om angst

Skribent og forfatter Maria Kjos Fonn frykter åpenheten om psykisk helse blant kjendiser og blogger kan ha smitteeffekt.

SMITTEEFFEKT: Skribent og forfatter Maria Kjos Fonn savner å se den uglamorøse siden av å være psykisk syk. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
SMITTEEFFEKT: Skribent og forfatter Maria Kjos Fonn savner å se den uglamorøse siden av å være psykisk syk. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forfatter og skribent, Maria Kjos Fonn, skriver i et innlegg på Facebook at hun synes mange bloggere ukritisk setter opp «åpenhet om psykisk helse» som noe de er opptatt av.

- Jeg tenker på når kjendiser og unge vakre kvinner står fram om psykiske lidelser, og snakker om den tunge tiden. Det gir et skjevt bilde av hvem og hvordan psykiske lidelser rammer, sier hun til Dagbladet.

Fonn synes det gir et bilde av at det ofte er vellykkede og vakre kvinner som lider, og at det er sterk overvekt av de historiene i media. Hun frykter at det kan gi en smitteeffekt.

- Det er der jeg er kritisk til åpenhet i ekstrem grad. Det kan gi en smitteeffekt hvis alt blir til angst og alle skal snakke om spiseforstyrrelser og selvskading.

Å se syk ut

Hun savner en annen type åpenhet, som viser den mindre glamorøse siden ved å være syk.

- Mange som er skikkelig syke, ser skikkelig syke ut. Det er ikke attraktivt og appellerende, og mange av de har ikke overskudd til å dele eller snakke om det. Jeg ønsker fokus på andre sider av psykiske lidelser, for eksempel sammenhengen med lavere økonomisk status.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer