Trener på het elskov

BERGEN (Dagbladet): Omgitt av 11 fnisende kolleger sitter de på hver sin stol på hver sin ende av bordet og elsker hett. Fridtjov Såheim (28) og Elin Sogn (25) har startet oppkjøringen til Festspillene.

- Joda, det er erotisk. Men det blir ingen nakne rumper på scenen, forsikrer Såheim, som spiller Arne i teaterstykket «Kjærleiken er eit filmtriks». Stykket bygger på tre av Rune Belsviks ungdomsbøker. Oppsetningen har urpremiere i forbindelse med Festspillene 21. mai.

Dagbladet fulgte skuespillernes første leseprøve. Det er julaften. To 15-åringer er alene hjemme - på soverommet:

Grete (Elin Sogn): «Kva er det du har med?»

Arne (Fridtjov Såheim): «Det veit du.»

Grete: «Er det eit bra merke?»

Arne: «Faen deg.»

Grete: «Kva er det?»

Arne: «Unnskyld.»

Grete: «Er du redd?»

Arne: «Redd?»

Grete: «Skal me kle av oss no då?»

Arne: «Ja?»

Det går nokså hett for seg på sengekanten i dette teaterstykket, som handler om fire 15-åringers famlende utforsking av den store kjærligheten.

- Det blir veldig intimt. Men jeg er ikke ute etter å vise fram nakne kropper - av hensyn til både skuespillere og publikum. Dette er ikke noe pornoshow, sier forfatter Rune Belsvik, som skal være med ensemblet de første dagene for å få replikkene til å sitte.

Skuespillerne har stor sans for verket.

- Rart, skjevt og morsomt. Jeg kjenner meg veldig igjen fra min egen ungdomstid, sier Såheim.

- Det ser veldig spennende ut. Den første seriøse forelskelsen, der man gjør noe annet enn å holde hender, skaper mange pinlige situasjoner. Jeg tror de fleste vil kjenne seg igjen, tror Elin Sogn. De andre som er med i ensemblet er Trine Wiggen og Jon Ketil Johnsen.

Og moralen, sett fra en 15-årings ståsted, er at kjærligheten bare er et simpelt filmtriks.