Trengende mennesker i Oslo

Vi må samarbeide for å bedre forholdene for romfolket, mener Romanias ambassadør til Norge.

SAMARBEID: De siste dagene har mange romfolk slått seg ned ved Sofienberg kirke. «Vi er forpliktet til å arbeide med våre norske partnere for å finne levedyktige og langvarige løsninger,» skriver kronikkforfatteren. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
SAMARBEID: De siste dagene har mange romfolk slått seg ned ved Sofienberg kirke. «Vi er forpliktet til å arbeide med våre norske partnere for å finne levedyktige og langvarige løsninger,» skriver kronikkforfatteren. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden jeg tok over stillingen som Romanias ambassadør til Norge har jeg innsett at spørsmålet om romfolkets aktiviteter, som tigging i Oslo, ikke bare er synlig, men også sett gjennom forskjellige linser. Dessverre, og kanskje for ofte, gjennom fordomsfulle linser. Det er ofte ubehagelig å se problemene forbundet med disse menneskene på gatehjørnet eller i parkene. Åpenbart ville vil helst ikke sett dem slik, med tanke på at de er mennesker. Ettersom de ikke bryter noen lov, må de få nyte samme nivå av goder og plikter som de øvrige, vanlige borgere. De fleste av tiggerne er fattige mennesker som strever for å opparbeide seg et levebrød.

Den rumenske ambassaden i Norge har ikke noen offisiell statistikk på hvor mange rumenske borgere som har kommet til Oslo, ettersom de ikke er nødt til å registrere seg ved våre ambassader i utlandet. Likevel er vi klar over noen potensielt sensitive spørsmål knyttet til tilstedeværelsen av trengende mennesker som tigger, og vi er forpliktet til å arbeide med våre norske partnere for å finne levedyktige og langvarige løsninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer