FORVEKSLING: I dramaserien Melk forveksler to alenemødre sine nyfødte barn på fødestua. Video: Viafree Vis mer

Strømmetips

Trenger du noe å se på i helga? Her er de tre beste tipsene

Barselkomedie, småbyhorror, eller bakomfilm fra «Game of Thrones».

På jakt etter noe nytt å se på i helga? Vi vet selvsagt råd! Her er to dramaserier du finner på strømmetjenestene, samt én «Game of Thrones»-dokumentarserie.

«Melk» på Viafree

Den nye serien til gratistjenesten Viafree er en positiv overraskelse: En dramakomedie om to nybakte alenemødre (Julia Schacht og Ragnhild Myntevik), godt spilt og smart tenkt, morsomt og trist om hverandre. Barseltida er en gullgruve av absurditeter, men ikke visste jeg at revnede underliv kunne være så morsomt. Eller at en onani-scene kunne bli så trist. Les anmeldelsen min av serien her.

«The Mist» på Netflix

SKUMMEL TÅKE: «The Mist» er inspirert av filmen med samme navn fra 2007, og handler om en liten by som isoleres av en monsterbefengt tåke. Video: Spike / Netflix Vis mer

Stephen King-fans har gode tider. Denne serien minner om «Under the Dome», også en King-serie, og er nok ikke den beste av de nye filmatiseringene, det må innrømmes. Men har du sansen for mystisk småby-horror, er den er god underholdning. Også har Danica Curcic, sist sett som norsk etterretningssoldat i «Nobel», en av hovedrollene! «The Mist» er inspirert av filmen med samme navn fra 2007, og handler om en liten by som isoleres av en monsterbefengt tåke. I kaoset som følger må innbyggerne kjempe mot både indre og ytre, demoner - eller indre som blir ytre (du skjønner det når du ser det). Og småbyfordommer, familiære gnisninger og sære religiøse overbevisninger vokser snart til livsfarlige størrelser. Her blir det en del gørr, for å si det mildt.

«The Game Revealed» på HBO Nordic

SESONG 7: Slik så traileren til Game of Thrones sesong 7 ut. Nå er det også publisert en bakom-serie. Video: HBO Vis mer Vis mer

Abstinenser? Begynnende høstdepresjon? Den brå slutten på årets «Game of Thrones»-sesong (etter bare sju episoder!) har nok utløst et tomrom hos mange, og HBO forsøker å fylle det med denne bakom-serien. Her blir sentrale scener og ikke minst spesialeffekter fra hver episode forklart og kommentert av skuespillere, produsenter og rekvisitører. Fanteori-nerdig er det imidlertid lite av her, dette er mest for dem som er interessert i hvilke valg og hva slags arbeid som ligger bak de største scenene i tv-serien.