Trenger Høyre en trener?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOTBALL OG POLITIKK: Høyre melder seg med full bredde om drillonorge i Dagbladet 3. mars – med innlegg både av Andresen og Bergesen. Nils August Andresen, en av redaktørene for det konservativt ideologiske tidsskriftet Minerva, mener at jeg «ideologiserer for mye» når jeg trekker en parallell mellom fotball og politikk. Andresens innkast er noe overraskende, all den tid det ideologiske grunnlag for min sammenligning var hentet fra hans lederartikkel i Minerva 16.10.2008, «Hareide må gå» – en leder Andresen selv spilte inn til meg da jeg satt og skrev mitt innlegg.

Jeg har jo ved å sitere fra hans leder bare tatt ham på ordet. I lederen fremholdt han bl.a. følgende: «Selv om Drillo er sosialist og Åge Hareide etter sigende Høyre-mann, er det ingen tvil om at de fleste av oss savner Drillos fotballfilosofi i disse dager. Politiske kommentatorer bruker av og til fotballmetaforer for å beskrive politikken. Det motsatte kan også være fruktbart», hvoretter han ser det fotballfaglige og politiske i tett sammenheng, og konkluderer med at dersom Hareide hadde vært statsminister måtte han ha gått av. Mer enn en polemikk mot meg, synes Andresens innlegg å være en polemikk mot det han selv hevdet i sin leder høsten 2008. For nå er det ifølge Andresen «ingen grunn til å se det fotballfaglige og det politiske i sammenheng». Et prinsipielt synspunkt bør fortrinnsvis ha en varighet utover noen få måneder, også i Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer