Trenger vi å se kjente damer nakne på trykk?

Ja, det gjør vi visst. All ståheien rundt Dora Thorallsdottir på do med trusa rundt anklene er bevis nok.

TRENGER Å SE DET:  - Hvis du på en eller annen måte føler deg støtt av å se en glad Dora Thorallsdottir på do med trusa rundt anklene — altså i en positur ALLE kvinner er i gjentatte ganger i løpet av en dag, ja, så trenger du faktisk å se det, skriver Kamille-redaktøren. Faksimile: Kamille
TRENGER Å SE DET: - Hvis du på en eller annen måte føler deg støtt av å se en glad Dora Thorallsdottir på do med trusa rundt anklene — altså i en positur ALLE kvinner er i gjentatte ganger i løpet av en dag, ja, så trenger du faktisk å se det, skriver Kamille-redaktøren. Faksimile: Kamille Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men vi stilte oss spørsmålet — selvfølgelig — da vi i Kamille planla reportasjen «Under kjolen» med fem kjente norske kvinner uten klær, som de siste ukene har vært en snakkis i mediene.

Det vi utvilsomt har fått bekreftet er at vi trenger å bli minnet på den ekte, voksne kvinnekroppen, den som vi sjelden ser under alle de flotte kjolene og den kyndige stylingen. Tykk eller tynn, muskuløs eller dvask, med eller uten arr — vi mener det er på tide med mer ærlighet og kjærlighet i synet på egen kropp, samme hvordan den ser ut.

For oss i Kamille, og for de fem flotte kvinnene som stilte opp i bladet vårt, handler denne saken om å heie på kvinners rett til selv å bestemme over kroppen sin og hvordan den skal få lov til å være og se ut. Og slå et slag for at vi må gi litt mer blanke i at vi ikke er klin like.

Er det ikke egentlig rart at vi i et samfunn der individualisme og det å skille seg ut er en ettertraktet kunst, likevel streber etter å ha den samme kroppen? Når mange norske kvinner går rundt og tenker at de ikke ser bra nok ut, at de ikke duger på utsiden, så går fort på innsiden løs. Da er det ikke bare trist lenger, men også farlig. Det er nemlig så utrolig smittsomt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer