Trenger vi å se kjente damer nakne på trykk?

Ja, det gjør vi visst. All ståheien rundt Dora Thorallsdottir på do med trusa rundt anklene er bevis nok.

TRENGER Å SE DET:  - Hvis du på en eller annen måte føler deg støtt av å se en glad Dora Thorallsdottir på do med trusa rundt anklene — altså i en positur ALLE kvinner er i gjentatte ganger i løpet av en dag, ja, så trenger du faktisk å se det, skriver Kamille-redaktøren. Faksimile: Kamille
TRENGER Å SE DET: - Hvis du på en eller annen måte føler deg støtt av å se en glad Dora Thorallsdottir på do med trusa rundt anklene — altså i en positur ALLE kvinner er i gjentatte ganger i løpet av en dag, ja, så trenger du faktisk å se det, skriver Kamille-redaktøren. Faksimile: KamilleVis mer
Meninger

Men vi stilte oss spørsmålet — selvfølgelig — da vi i Kamille planla reportasjen «Under kjolen» med fem kjente norske kvinner uten klær, som de siste ukene har vært en snakkis i mediene.

Det vi utvilsomt har fått bekreftet er at vi trenger å bli minnet på den ekte, voksne kvinnekroppen, den som vi sjelden ser under alle de flotte kjolene og den kyndige stylingen. Tykk eller tynn, muskuløs eller dvask, med eller uten arr — vi mener det er på tide med mer ærlighet og kjærlighet i synet på egen kropp, samme hvordan den ser ut.

For oss i Kamille, og for de fem flotte kvinnene som stilte opp i bladet vårt, handler denne saken om å heie på kvinners rett til selv å bestemme over kroppen sin og hvordan den skal få lov til å være og se ut. Og slå et slag for at vi må gi litt mer blanke i at vi ikke er klin like.

Er det ikke egentlig rart at vi i et samfunn der individualisme og det å skille seg ut er en ettertraktet kunst, likevel streber etter å ha den samme kroppen?
 
Når mange norske kvinner går rundt og tenker at de ikke ser bra nok ut, at de ikke duger på utsiden, så går fort på innsiden løs. Da er det ikke bare trist lenger, men også farlig. Det er nemlig så utrolig smittsomt.

I en undersøkelse vi har gjort blant leserne våre, hovedsakelig blant kvinner i 30- og 40-årene, svarer 40 prosent av de spurte at de er litt eller svært misfornøyd med kroppen sin.

Dette er skremmende — spesielt i en tid der en av fire jenter i 16-årsalderen har depressive symptomer og stadig flere unge kvinner sliter med selvbildet og psyken. Når mamma ser djevelen i speilet, er det ikke så rart at dattera gjør det samme.

Og uten å skulle gjøre det til enda en oppgave som må mestres, så er det viktig for både mødrenes egne liv og ungene deres at selvfølelsen ikke sitter i prestasjon og presentasjon.

All tiden vi bruker på å tenke negativt om oss selv— hvor mye av dette viderefører vi ikke til barna våre? Og vi som allerede er voksne kvinner — når i livet skal vi godta den vi er? Skal vi virkelig bruke kreftene våre på at vi selv mener at vi ikke ser bra nok ut? Det er jo på ingen måte slik at vi ikke har annet å bruke tiden og energien vår på.

Som kvinnemagasin er vi blant de første til å se sammenhengen mellom det ytre og indre. «Nå føler jeg meg endelig som gamle meg igjen» sa lesermodell Hilde etter en drømmedag med frisør, makeup og stylinghjelp i Kamille.

Noen ganger kan det ytre være mer enn bare overfladisk, og vi mener selvfølgelig at vi damer må få lov til å synes at det er gøy med alt det der på utsiden.

Men vi må la det være nettopp gøy!
 
Jo visst er det stas å se smashing ut i fine kjoler. Men samtidig som de fleste av oss liker å pynte oss og fremstå som den beste versjonen av oss selv, så er vi jammen vakre uten alt det stæsjet også— bare på en litt annen måte!

Les Sigrid Hvidsten: Nei, jeg vil ikke se deg naken
 
Dessverre er det ikke alle som ser denne skjønnheten, hverken i seg selv eller andre. Øynene våre pepres stadig gjennom aviser, magasiner, tv, blogger — over alt - med den unge, glatte og blankpolerte kvinnekroppen som får en haug av oss norske kvinner til å tro at vi er unormale.

Et kroppsideal som de færreste kan leve opp til, i hvert fall ikke etter at 20-årene er over. Livet setter ikke bare sine spor gjennom at vi blir klokere og får mer livserfaring. Det setter faktisk sine spor på kroppen vår også. Og det bør være greit!
 
Hvis strekkmerker virker avskrekkende på en ung kvinne som vurderer å få barn, så tenker jeg BRA! Dersom det at du får noen striper på magen gjør at tanken på å bli mor virker skremmende, ja, da synes jeg faktisk du bør vente med å bli det.

Og hvis du på en eller annen måte føler deg støtt av å se en glad Dora Thorallsdottir på do med trusa rundt anklene — altså i en positur ALLE kvinner er i gjentatte ganger i løpet av en dag, ja, så trenger du faktisk å se det.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.